Fotografe  Hellen van Meene heeft de Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten 2022 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater De Vest kreeg de geboren Alkmaarse de cultuurprijs uit handen van juryvoorzitter Toon Mans, tevens burgemeester van Castricum. Rashel van der Schaaf ontving de Rabobank Jong Talentprijs 2022, die eerder al aan haar was toegekend.

"De jury had uit de veelzijdige categorie Visuele Kunsten drie kunstenaars genomineerd: Anne Silverstrand Forest, Hellen van Meene en Sophie Olga de Jong", aldus de jury. "De wijze waarop zij zich gedreven vastbijten in hun onderwerp, concept en specifieke discipline zijn uniek, en reden geweest om hen te nomineren. Andere criteria die een belangrijke rol hebben gespeeld zijn onder andere herkenbaarheid, eigenzinnigheid en relevantie voor de kunstwereld en de visuele kunsten in het bijzonder."

Hellen van Meene won uiteindelijk de Cultuurprijs ter waarde van 2.500 euro, "omdat haar werk zich onderscheidt door het prachtige gebruik van het daglicht, de zorgvuldig uitgekozen composities en de tastbare psychologische spanning in de foto’s. Door de bijzondere band die zij met haar modellen weet te creëren zorgt ze ervoor dat haar werk een diepe indruk achterlaat."

De jonge filmmaker Rashel van der Schaaf won de Rabobank Jong Talentprijs, ter waarde van 1.000 euro, met haar examenfilm ‘Ich bin der Fluß’. Zij maakte volgens de jury op een unieke wijze een ode aan de rivier de Donau, waarmee ze de kijker meeneemt in de onzorgvuldige manier waarop de mensheid met de natuur omgaat. De cheque komende bij de prijs werd overhandigd door Sterre van Boxtel, die de talentprijs twee jaar geleden won.

In het Stedelijk Museum Alkmaar is nog tot en met 25 september een expositie te zien met werken van Anne Silverstrand Forest, Sophie Olga de Jong, Hellen van Meene en Rashel van der Schaaf.
Pin It
Bekeken: 1398x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.lahatkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/