Verschillende Noord-Hollandse voedselbanken zien de toenemende armoede terug in het aantal aanmeldingen aan hun loket. De aanvragen lopen op, terwijl de voedselbank juist steeds minder donaties binnenkrijgt. "We kunnen het nu nog wel aan. Maar komend najaar, als de energiecontracten aflopen, daar maak ik me zorgen over", vertelt Marja, bedrijfsleider bij een voedselbank. "Ik maak me best zorgen. Nu vallen de extra aanmeldingen nog mee, maar ik verwacht dat dit er veel meer gaan worden."

Daarbij merkt ze ook dat ze minder producten binnenkrijgen. "Bedrijven proberen ervoor te zorgen dat ze niet te veel overschotten hebben, dat ze zoveel mogelijk zelf kunnen opmaken. En anders verkopen ze het nog via Too Good To Go. Dat is natuurlijk goed, maar er blijft weinig over voor ons."

In West-Friesland, Alkmaar en Langedijk zien ze het aantal aanvragen al stijgen. "Afgelopen weekend hadden we zes nieuwe aanvragen, normaal zijn dat er twee. Voor ons is dat echt veel", vertelt de Alkmaarse coördinator aan mediapartner NH Nieuws. "En het is nog maar afwachten tot de energiecontracten aflopen, want dan komen de mensen hierheen." Medewerkers zijn eensgezind in de voorspelling dat het komend najaar dringen wordt bij de voedselbank.

Niet alleen wordt het drukker, maar er komt dus ook steeds minder voedsel binnen. Marja heeft moeite om de pakketten te vullen met genoeg verse producten, "Groente en fruit, dat krijgen we weinig binnen, want supermarkten hebben niet genoeg over. We vullen het nu al steeds meer aan met blikken en potten. Of we kopen extra appels en sinaasappels van ons donatiebudget."

In Anna Paulowna hebben ze juist een tekort aan kruideniersspullen. "We hebben veel verse spullen, daar moeten supermarkten vanaf. Maar de kruidenierzaken, zoals pasta en koffie, daar krijgen we niet genoeg van. Dat komt ook doordat mensen minder doneren. Voor iedereen zijn boodschappen een stuk duurder geworden."
Pin It
Bekeken: 2637x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.lahatkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/