Huurders hebben hun belastingaanslag van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier al gehad, maar vastgoedeigenaren in een aantal gemeenten moeten er lang op wachten. Door problemen met computersoftware hoeven eigenaren in Alkmaar, Dijk en Waard en nog zes gemeenten pas eind september in hun digitale berichtenbox van HHNK te kijken. Beverwijk is zelfs in november pas aan de beurt.

De aanslag waterschapsbelasting voor eigenaren is gebaseerd op de WOZ-waarde van het eigendom. Die gegevens worden sinds dit jaar opgehaald uit een landelijke database. "En zoals bij elke introductie van een nieuw ICT-systeem, gaat dit niet vlekkeloos". Een understatement van het waterschap. Overige aanslagen voor eigenaren zijn in april en juli verstuurd.

De Landelijke Voorziening-WOZ en het eigen belastingsysteem van HHNK bleken niet goed op elkaar aan te sluiten. Niet alle data kwamen even makkelijk door en niet alle data waren up-to-date. Dat betekende veel handwerk en controles. "Inmiddels zijn de kinderziektes zo goed als opgelost", verzekert het waterschap.

"We zijn op zich blij met het nieuwe systeem, omdat nu dagelijks wijzigingen worden doorgevoerd. Elke wijziging in de WOZ-waarde is nu direct bij ons bekend," zegt Saskia Borgers, HHNK-portefeuillehouder financiën. "Maar het is echt heel vervelend dat we met deze aanloopproblemen kampen, juist nu mensen graag willen weten waar ze financieel aan toe zijn."

Wie betaalt via automatische incasso kan kiezen voor een aanpassing, om volgend jaar gelijktijdige afschrijvingen voor de aanslagen van 2022 en 2023 te voorkomen.
Pin It
Bekeken: 3135x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/