Het was voor de nietsvermoedende bezoekers van de kaasmarkt een beetje een vreemd gezicht: een in een antieke outfit gestoken brandweerman die met een berrie met kazen rondliep. Het bleek niet de nieuwste toeristische trekker, maar het ludieke afscheid van Ruud Karsten, die er 30 jaar brandweer op heeft zitten.

En dat konden zijn collega's natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dus werd iets bekokstoofd. En toen vrijdag om 10:00 de pieper van Ruud ging, kon hij nog niet weten dat hij een speciale 'missie' tegemoet ging. Hij moest een loodzware pop (een 'slachtoffer') van hoog in de Waagtoren  naar beneden slepen en een rondje 'kaasdrager' doen in een warm, zwaar en oud lederen brandweerpak.

"Ruud komt uit Hoorn en is overgeplaatst naar Alkmaar dus wilden we hem niet laten gaan voor hij iets echt Alkmaars had gedaan", zo laat collega Dennis van der Kroft aan Alkmaar Centraal weten. "En we gaan Ruud echt missen want Ruud kon altijd alles naar het positieve krijgen. Ook als nieuwe mensen het even moeilijk hadden kon hij dat omdraaien. Als je dienst begon en Ruud kwam binnen dan was het gewoon goed. Hij is een echte gangmaker en een goedzak."

"Ze hadden me inderdaad goed te pakken", verteld Ruud. "De meldkamer werkte mee dus toen de pieper ging had ik niets in de gaten. Volgens de melding was de klokkenluider onwel geworden en moesten we de ambulance assisteren. Je bent er natuurlijk wel scherp op, maar dit was echt goed gedaan!" Ruud koos voor Functioneel Leeftijds Ontslag (FLO), hoewel hij eigenlijk nog wel een paar jaar door had gewild. Maar dat gaat helaas niet want het is óf eruit bij 59 jaar óf door tot 67 jaar. En nog 8 jaar erbij  is op je 59ste wel meteen een heel eind.

De laatste dagen waren logischerwijs toch een beetje ánders' voor de scheidend brandweerman: "En ook al weet je dat het komt, de laatste week heeft me toch wel geraakt. Die laatste keer de deur dicht is wel moeilijk, het is bij de brandweer zo kameraadschappelijk, en dat moet ook wel. Je zit bij een dienst 24 uur bij elkaar en moet elkaar blind kunnen vertrouwen."

Karsten is duikleider bij de brandweerduikers en mocht zaterdagochtend, letterlijk een paar uur voor het echte einde van zijn dienstverband, voor de laatste keer zijn brandweerduikpak aandoen toen een Audi het Noordhollandsch Kanaal in reed. Hij gaat volgens eigen zeggen het werk behoorlijk missen, maar gaat nu, als burger, eerst met zijn vriendin een maand lang door Brazilie trekken. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 2214x
https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/