Er ligt al maanden een officieel verzoek bij de gemeente Alkmaar om het voormalige belastingkantoor aan de Robonsbosweg opnieuw te gebruiken voor de opvang van asielzoekers. Dat heeft het college gemeld na vragen van ChristenUnie en D66.

Het complex aan de Robonsbosweg is eigendom van het Rijk en al eerder hebben drie jaar lang 500 asielzoekers daar gewoond. Sinds de asielzoekers weg zijn staat het gebouw, op wat anti-kraak bewoning na, leeg. "Namens het college hebben wethouders Te Beest en Voordewind een eerste kennismaking met het COA gehad", schrijft het college. Er zou door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) al op 16 juni een verzoek tot de opvang van asielzoekers zijn gedaan, maar dat staat haaks op de 'nee' van de gemeente in augustus op de vraag of er gesprekken zijn over extra opvang.

Het vorige college van D66, VVD en CDA was in juni nog aan zet, maar vond dat Alkmaar genoeg had gedaan voor vluchtelingen. Het nieuwe college denkt nu niet alleen aan de opvang van asielzoekers, maar ziet kansen voor een mix, waarbij ook spoedzoekers onderdak krijgen. "Deze combinatie geeft kansen om snel te handelen. Binnenkort hopen we de raad daar concreter over te informeren."
Pin It
Bekeken: 2603x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/