Het Alkmaarse college sluit niet uit dat het voormalige AZC Robonsbosweg weer in gebruik wordt genomen. Het vorige college bood succesvol verzet tegen de pogingen tot heropening van het COA en het Rijk, maar sinds de verkiezingen waait er een andere politieke wind. De voorkeur blijft echter uitgaan naar kleinschalige en (meer) permanente huisvesting. Wordt het oude AZC heropend, zal er ook ruimte zijn van woningzoekende Alkmaarders met een urgentieverklaring.

Op 1 september ontvingen wethouders Robert te Beest en Joël Voordewind  COA-directeur Milo Schoenmaker voor een kennismaking. Ze spraken over vormen van huisvesting voor asielzoekers met en zonder verblijfsstatus, en voor Alkmaarse 'spoedzoekers'. "Daarbij is ook gesproken over de Robonsbosweg", laat het college weten in antwoorden op vragen van D66 en de ChristenUnie. Voorbereidingen voor heropening zouden het COA acht weken kosten.

"Naar aanleiding van het Alkmaars coalitieakkoord en de urgentie om asielzoekers op te vangen, gezien de schrijnende situatie in Ter Apel, is het college al bezig om plannen te maken wat Alkmaar verder kan doen", aldus het college van B&W.  "Dit ook in combinatie met het nu beschikbare geld vanuit het Rijk voor (flexibele) woningbouw, niet alleen voor asielzoekers en statushouders maar ook voor Alkmaarse spoedzoekers en andere doelgroepen. Dit geeft kansen om tot goede combinaties te komen en snel te handelen, uiteraard in afstemming met de ketenpartners, zoals het COA. Er komen extra taakstellingen op de gemeente af en we anticiperen op deze rijksopdrachten door proactief ons daarop voor te bereiden.

Het college stelt een visiestuk op voor gestructureerde opvang en hoopt de gemeenteraad daar binnenkort concreter over te informeren.

Op dit moment vangt gemeente Alkmaar ruim 200 statushouders op in het Regionaal Wooncentrum aan de Picassolaan. Ook worden 600 Oekraïense vluchtelingen opgevangen, een derde bij mensen thuis. Verder vangt Parlan in Alkmaar 14 alleenstaande minderjarige asielzoekers op, maar het Rijk wil er nog eens 18 plaatsen.

Pin It
Bekeken: 2225x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/