Woensdagochtend is de  Alkmaar City Cleanup van start gegaan. De schoonmaakweek is dit jaar uitgebreid van zes naar acht dagen. Scholen, bedrijven, wijkcentra en buurten zetten zich gezamenlijk in om het record van grootste stadsschoonmaak te verbreken. Op meer dan 20 locaties in de gemeente worden clean-ups georganiseerd.

De gezamenlijke schoonmaakweek is een initiatief van cleanup-organisatie Love Not Waste en Stadswerk072. Schoonmakers kunnen zelf een actie organiseren in hun eigen buurt of meedoen aan één van de vele georganiseerde acties in de gemeente. Er zijn onder andere opruimacties in Park de Hout, het stationsgebied en bij diverse wijkcentra.

In Alkmaar worden alle schoonmaak-initiatieven van de stad nu al 4 jaar gebundeld in één groot schoonmaakfeest. Vorig jaar leverde dat maar liefst 206 kilo zwerfafval. Love Not Waste en Stadswerk gaan dit jaar weer voor een nieuw record. Ook worden er onder de deelnemende acties foto-taarten verloot.

De viering van World Cleanup Day 2022 op zaterdag 17 september valt ook nog eens middenin de Alkmaar City Cleanup. Tijdens deze dag gaan deelnemers over de hele wereld aan de slag om hun straat, strand of park schoon te maken.

Meer informatie is te vinden op alkmaarcitycleanup.nl.
Pin It