Gemeente Alkmaar heeft volgens Rechtbank Noord-Holland geen recht op 1,3 miljoen euro schadevergoeding van de bouwer van de Victoriebrug. De gemeente meent dat Oosterhof Holman fouten maakte bij de uitvoering van de brug over het Noordhollandsch Kanaal, maar de rechtbank concludeert dat de gemeente het bouwbedrijf geen kans gaf om de schade zelf te herstellen.

In 2012 gunde gemeente Alkmaar de bouw van de Victoriebrug naast de bestaande spoorbrug aan Oosterhof Olman. Nadat de brug in 2015 werd opgeleverd begon de constructie te verzakken. In 2016 en in 2017 klemde de brug tijdens een hete dag en moest de brandweer er aan te pas komen. De brug werd tijdelijk buiten gebruik gesteld. Uit onderzoek bleek dat de constructie niet stabiel genoeg was en dat de damwanden van de oevers zouden bezwijken. Begin 2018 ging de 'Viagrabrug' voor langere tijd omhoog. Twee jaar en tonnen euro's later konden (brom-) fietsers en wandelaars eindelijk weer over de brug.

Volgens de gemeente had Oosterhof Holman moeten doorrekenen of de oevers stevig genoeg waren. Het bouwbedrijf wijst op de aanvullende grondconstructies op de oever, met daarop nog een ophoging en infrastructuur, die de gemeente liet bouwen. Dat leidde tot een veel grotere belasting op de oevers en houten damwanden. Ook liet de gemeente vlakbij uitvoerig heiwerk gebeuren voor de bioscoop. Uit niets blijkt dat eventuele onjuistheden in de berekening van de aanlandingen tot instabiliteit van de oeverconstructies hebben geleid, aldus Oosterhof Holman.

Gemeente Alkmaar ging de mist in toen het al snel koos voor een ander bedrijf voor het schadeherstel. De rechtbank stelt dat Oosterhof Holman eerst zelf de kans had moeten krijgen. De gemeente beweert dat het bouwbedrijf niet mee leek te willen werken, maar dat ziet de rechtbank anders: de twee partijen waren tot begin 2018 in goed overleg, en daarna sloeg de gemeente plots een andere weg in. Zonder overleg met Oosterhof Holman heeft zij rapporten laten opstellen en een ander bedrijf gecontracteerd. De rechtbank stelt dat het voor Oosterhof Holman niet aannemelijk was dat de gemeente nog iets verwachtte. Van een afwijzende houding van Oosterhof Holman is onvoldoende gebleken.

De rechtbank laat ook meewegen dat niet door een neutrale deskundige is vastgesteld dat Oosterhof Holman de Victoriebrug niet goed heeft opgeleverd.
Pin It
Bekeken: 2027x
https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/