Het had een mooie dag moeten worden voor Ping Pong Alkmaar. Voor het eerst in 35 jaar speelt een club uit Alkmaar weer in de eredivisie tafeltennis. Sam Mabey begon voortvarend tegen de tegenstander uit Hattem, maar na slechts één set werd de wedstrijd stilgelegd; de arbitrage vond de speciale Olympische mat te gevaarlijk en ook de houten vloer van de gymzaal werd afgekeurd.

Mark Smith richtte Ping Pong Alkmaar op in mei 2018. De Engelse Alkmaarder is hoofdcoach en speelt zelf in het eerste team. Vier jaar later staat zijn team in de eredivisie en hij wilde het debuut serieus aanpakken. Mark gaf ooit les in Londen en speelde daar op de vloer die tijdens de Olympische Spelen van 2012 werd gebruikt. Hij kreeg de mat mee en besloot deze voor de eerste competitiewedstrijd in de eredivisie neer te leggen in de zaal aan de Tochtwaard.

Vrijwilligers van Ping Pong Alkmaar waren dagenlang bezig om de gymzaal een metamorfose te geven. Een nieuwe lichtinstallatie, geblindeerde ruiten en de Olympische mat leverden een toplocatie op. Vrijwilliger Jeff Huisman vreesde er al een beetje voor: de dikke stroken van de mat begonnen te schuiven onder het tafeltennisgeweld. Extra dubbelzijdig plakkend tape mocht niet baten en de scheidsrechter besloot dat alles eruit moest. Tot overmaat van ramp keurde ze ook de houten vloer van de gymzaal af. "Tot mijn grote spijt, moet ik deze wedstrijd stopzetten. Het is te gevaarlijk om op deze vloer te spelen,"

"Ik ben erg teleurgesteld. Het is echt ongelofelijk", vertelt Mark Smith tegen mediapartner NH Nieuws. Zijn eveneens Engelse teamgenoot Sam Mabey baalt ook, laat hij in zijn eigen taal weten. "Ik ben erg teleurgesteld, weet je. Ik wilde doorgaan met de eerste partij. Ik kwam gisteren helemaal vanuit Engeland. Ik ben gewoon teleurgesteld."

De competitiewedstrijd wordt op een latere datum gespeeld.
Pin It
Bekeken: 2203x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/