HVC gaat rond 11.000 restafvalcontainers bij woongebouwen in Alkmaar, Dijk en Waard en 27 andere gemeenten uitrusten met een sensor die aangeeft hoe vol ze zijn. Zodra een vuilcontainer een sensor heeft, wordt deze alleen nog geleegd wanneer deze bijna vol is. Zo wordt voorkomen dat vuilniswagens onnodig kilometers maken en dat mensen hun restafval naast de afvalcontainers neerzetten omdat ze vol zijn. Over drie jaar moeten alle sensoren zijn geplaatst.

Na een succesvolle pilot in Hendrik-Ido Ambacht, zoekt de Huisvuilcentrale nu naar een bedrijf dat de vulgraadsensoren op grote schaal gaat maken. Er loopt een Europese aanbesteding voor rond 2 miljoen euro, die naar verwachting nog dit jaar wordt afgerond. De installatie staat gepland vanaf begin volgend jaar. Op termijn zullen ook de containers voor de andere afvalsoorten worden uitgerust met sensoren.

De woordvoerder van HVC was niet bereikbaar voor aanvullende informatie over het aantal containers en de planning voor het plaatsen van de sensoren in Alkmaar en Dijk en Waard.

Het nieuws komt bijna gelijktijdig met de aankondiging van gemeente Bergen, dat het alle 181 ondergrondse containers in de gemeente laat uitrusten met vulgraadsensoren. Op 1 januari, wanneer de BUCH-werkorganisatie de afvalinzameling overneemt van HVC, worden de inzameling afgestemd op de metingen van de sensoren.
Pin It
Bekeken: 3130x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/