Op 24 september kan het dan eindelijk officieel gevierd worden: het 50 jaar Jubileum van de Weefkring Alkmaar. In 2021 bestond de Weefkring 50 jaar, maar vanwege de maatregelen tegen corona werd besloten de viering van het heugelijke feit een jaartje uit te stellen. Het jubileum wordt in wijkcentrum Overdie gevierd met onder andere een lezing door ontwerper Mariëtte Wolbert, een lunch en een terugblik.

Door de dag heen zijn leveranciers van materialen aanwezig en is er een speciaal ter gelegenheid van het jubileum gemaakt werkstuk te bewonderen. Het is een bijzonder stuk omdat het een samensmelting is van kleine door leden gemaakte weefwerken. Uiteraard is er ook ander weefwerk van leden te bewonderen. Naast de leden kunnen ook belangstellenden voor weven de bijeenkomst bijwonen.

De open dag begint om 09:30 uur en eindigt om 15:15 uur en wordt gehouden in  Wijkcentrum Overdie in Alkmaar. Alle informatie, ook over het aanmelden, is te vinden op weefkringalkmaar.nl, onder ‘activiteiten’. (foto: Remora Producties)

Weven is een ambacht en een hobby waaraan veel mensen plezier beleven. Weven doe je thuis, op een weefgetouw, weefraam, bandweefgetouw, met wol, katoen of andere garens. De een weeft kunstobjecten, de ander een wandkleed, sjaals, handdoeken, gordijnen, kleding. Kortom: te veel om op te noemenSteeds meer mensen ervaren hoe rustgevend het is om te weven en genieten van het mooie werk dat uit hun handen komt.

Pin It
Bekeken: 2455x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/