De voedselbanken van Alkmaar - Heerhugowaard en van Langedijk konden altijd al meer producten en handjes gebruiken, maar die zijn nu nog harder nodig. De overkoepelende organisatie Voedselbanken Nederland heeft namelijk de drempel voor ondersteuning aanzienlijk verlaagd. En dat terwijl het klantenbestand van de 141 voedselbanken in het land de laatste twee maanden met gemiddeld 10 procent groeide.

Omdat het leven fiks duurder is geworden, besloot Voedselbanken Nederland om veel meer mensen in aanmerking te laten komen voor steun. Zo kwam een alleenstaande ouder met twee kinderen tot voor kort in aanmerking wanneer hooguit 450 euro overbleef na aftrek van vaste lasten. Nu mogen deze ouders al een aanvraag doen wanneer hun besteedbaar inkomen hooguit 520 euro is.

Onder de mensen die zich de afgelopen maanden genoodzaakt voelden om zich aan te melden is een opmerkelijk aantal ouderen met een AOW-uitkering. Voedselbank Alkmaar-Heerhugowaard vertelde het NHD dat het aantal klanten de paar maanden voorafgaand aan de nieuwe grens al steeg van 165 naar 185. Voedselbank Langedijk kreeg twee weken geleden, voor de versoepeling, nog maar twee nieuwe aanmeldingen, maar inmiddels lopen de aanmeldingen daar ook fors op.

Een probleem voor voedselbanken is dat supermarkten voedselverspilling terugdringen. Daardoor wordt ook minder gedoneerd. Mogelijk worden meer acties georganiseerd, bijvoorbeeld bij supermarkten, zoals in april bij de Lidl in Alkmaar. Voedselbank Langedijk heeft zich aangemeld bij Rabo ClubSupport. Stemmen kan via rabobank.nl/leden/clubsupport.
Pin It
Bekeken: 2434x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/