De bewoners van de Klipper in De Rijp en van de Boterbloem in Purmerend hebben de actie 'Auto van de Straat' gewonnen. Beide groepen bewoners krijgen negen maanden lang twee elektrische deelauto's tot hun beschikking, met een huurtarief van slechts 2,50 euro per uur. Donderdag namen vertegenwoordigers van de straten de deelauto's van MobiGo in ontvangst.

‘Auto van de Straat’ een initiatief van de provincie en Natuur & Milieu. Het idee is dat zij zoveel mogelijk hun eigen auto laten staan en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met (elektrisch) autodelen. De bewoners krijgen niet alleen tijdelijk deelauto's met een voordelig uurtarief, ze krijgen er ook twee laadpunten bij en die zijn permanent.

Gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid, Jeroen Olthof, kwam de auto’s zelf de straat in rijden: "Het wordt steeds drukker op de weg. Als we ons reisgedrag niet veranderen, staan we over een paar jaar allemaal stil. Mensen met een deelauto in plaats van een eigen auto, gebruiken die auto veel bewuster en maken minder autokilometers. Ze pakken vaker de fiets, de ‘benenwagen’ of het openbaar vervoer. Slimme apps maken het autodelen makkelijk en gebruiksvriendelijk. Ik vind het geweldig dat deze buurtbewoners het autodelen met elkaar gaan uitproberen en ben heel benieuwd naar hun ervaringen."

Peter Soonius van Natuur & Milieu reikte ook trots de auto’s uit: "Het leuke van dit initiatief is dat de deelnemers niet alleen kennismaken met het delen van een auto met de buurt, maar ook met het rijden in een elektrische auto. Voor de meeste deelnemers is ook dat nieuw en een stap die ze anders nog niet zo snel zouden maken. Op deze manier slaan we meerdere vliegen in één klap. En een elektrische auto delen is schoner, goedkoper en het milieubelastende autobezit neemt af."

Uit diverse onderzoeken blijkt dat auto’s normaal gemiddeld 95 procent van de tijd stilstaan. Door te delen vermindert het aantal auto's op de weg en in de wijk, en worden minder grondstoffen voor de productie gebruikt.
Pin It
Bekeken: 2468x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/