Een mooie tuinset is onmisbaar als je optimaal van je tuin wilt genieten. Zeker in de zomermaanden is er niets heerlijker dan in je eigen tuin genieten van een drankje, hapje en goed gezelschap. Een tuinset biedt in dat geval comfortabele zitplaatsen. Ben jij daarom ook nog op zoek naar een prachtige tuinset? Lees dan snel verder, want in dit artikel staan een aantal handige tips voor de aankoop van de ideale tuinset!

Hoeveel zitplaatsen heb ik nodig?

Een belangrijke vraag om te stellen bij de aankoop van een tuinset is hoeveel zitplaatsen je eigenlijk nodig hebt. Als je een gezin met vier personen hebt, dan klinkt het logisch dat je een 4 persoons tuinset koopt. Echter is het in dit geval vaak beter om een 6 persoons tuinset aan te schaffen. Soms heb je namelijk bezoek over de vloer en dan komen een paar extra zitplaatsen mooi uit!

Welke stijl en materiaalsoort?

Tuinsets komen in verschillende stijlen, denk maar bijvoorbeeld aan modern of klassiek. Daarnaast kun je ook kiezen uit allerlei materiaalsoorten. Voor een klassieke look is hout bijvoorbeeld erg populair. Hout heeft een robuuste uitstraling, maar is wel zwaar en moet je af en toe onderhouden om het materiaal langer mee te laten gaan. Een goed alternatief voor hout is daarom wicker. Wicker is eigenlijk gemaakt van kunststof, maar ziet eruit als gevlochten riet, waardoor je nog steeds die natuurlijke look behoudt. Een wicker tuinset is daarnaast erg licht qua gewicht en onderhoudsarm. Je kunt de tuinset dus met gemak in je eentje verschuiven. Verder zie je aluminium tuinsets ook vaak terug. Aluminium heeft doorgaans een moderne uitstraling en is net als wicker ook licht van gewicht.

Extra accessoires voor de tuinset

Om nog meer te genieten van je tuinset, kun je diverse accessoires kopen. Zo zitten er niet altijd extra zitkussens bij als je een nieuwe tuinset koopt, maar moet je die nog apart aanschaffen. Als je voor all weather kussens kiest, dan hoef je niet bij iedere regenbui de kussens naar binnen te brengen. Daarnaast is een outdoor dekentje misschien ook wel fijn, voor als het 's avonds een beetje afkoelt. Een terrasverwarmer kan in dat geval ook een waardevolle toevoeging zijn. Je kunt dan ook in het voorjaar of najaar van je tuinset blijven genieten, ook al is de temperatuur buiten eigenlijk net te koud.

Zo krijg je korting op je tuinset

Wil je graag kortingen scoren op je tuinset? Dan is het slim om tegen het einde van de zomer alvast te gaan kijken voor het daaropvolgende jaar. De winkels maken dan langzaam plaats voor het herfstassortiment en willen dus snel van de zomerproducten af. Tuinsets vallen hier ook vaak onder, dus je kunt dan je slag slaan en alvast een mooie tuinset scoren voor het volgende jaar. Zeker als je op zoek bent naar grotere tuinsets zoals een 6 persoons tuinset, kunnen de kortingen flink oplopen. Momenteel duurt de zomer met de warme temperaturen nog even voort, maar voor je het weet is het alweer herfst. Als je dus nog geen tuinset hebt om die laatste zonnestraaltjes mee te pakken, dan is dit het moment om er een te kopen!
Pin It
Bekeken: 1027x