In het thuisduel de Alkmaarse rugbyclub en het derde team van Castricum keken de Alkmaarders het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar in de slotminuten trokken ze de stand gelijk. Alkmaar eindigde de wedstrijd tegen 'Cas Driede' met 24-24. Daarmee verdiende Alkmaar de eerste twee punten, nadat ze hun eerste wedstrijd tegen SRC Rush 1 uit Schagen verloren.

In het begin hielden de teams elkaar in evenwicht maar na ongeveer na tien minuten ging één van de spelers van Castricum in de fout en de scheidsrechter Jeroen Neeven kende een strafschop aan Alkmaar toe. De strafschop werd door Kristian Boogert tussen de palen heen geschoten, waarna Alkmaar met 3-0 aan de leiding ging. Deze voorsprong duurde echter niet al te lang. Na vijf minuten scoorde een speler van Castricum een try en zette zijn team op een 3-5 voorsprong.

Na een serie aanvallen van de Alkmaarders werd de bal naar Micky Abdelbaky gespeeld en die rondde de aanval af met een try. Kicker Kristian Boogert legde aan voor de conversie (bonustrap tussen de palen) en schoot de thuisploeg op een 10-5 voorsprong. Alkmaar ging een paar minuten later in de fout. De bal werd per ongeluk richting de eigen goal-lijn gekickt en daar wisten de Castricummers wel raad mee. De bezoekers scoorden een geconverteerde try voor 10-12. Vlak voor de rust brak Castricum nog een keer door en stond Alkmaar 10-19 achter.

Na de rust wist Castricum nog een ongeconverteerde try te scoren en kwam op een 10-24 voorsprong. Onder leiding Dylan Harding ging Alkmaar de tegenaanval. Nadat een inworp vanaf de zijlijn veroverde hij de bal, brak door de laatste lijn van Castricum heen en drukte een try. Weer tekende Boogert voor de conversie en de achterstand was teruggebracht tot 17-24. De kicker wist nog een keer in de eindfase door te breken en met een geconverteerde try bracht hij de eindstand op 24-24.

Door het gelijkspel stijgt de Alkmaarse rugbyclub in de 3e klasse Noordwest van de negende naar de achtste plek.
Bekeken: 1434x