Zondag was het AZ Stadion in Alkmaar voor de tweede keer decor van 'Trap voor Trap', een inzamelingsactie van Spieren voor Spieren. Honderden traptreden werden op- en afgelopen door de 365 deelnemers, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. De eerste editie leverde 56.000 euro op, maar daar gingen de trappenlopers dankzij 3.413 donateurs ver aan voorbij met maar liefst 78.912 euro. Doneren kan nog altijd.

Van jong tot oud nam deel aan Trap voor Trap. Een aantal van hen heeft een familielid met een spierziekte, of kampt er zelf mee. Er waren drie routes naar keuze: de lichtste nam 15 tot 20 minuten in beslag, de middelste rond 30 minuten en de zwaarste toch al gauw 45 minuten. De routes gingen onder andere door de gym van AZ, waar kinderen met een voetbal op ballonnen konden schieten en er spelletjes waren voor kinderen in een rolstoel. Voor rolstoelers was er een parcours met obstakels uitgezet, dat op wielen een uitdaging was, maar wel haalbaar.

Ambassadeur en AZ-trainer Ron Vlaar deed net als vorig jaar mee. Vooraf zei hij: "Samen sta je toch sterker en wat is er nou mooier dan om deze fantastische kinderen te kunnen helpen? Wat mij iedere keer raakt, is het doorzettingsvermogen en optimisme dat deze kinderen zo kenmerkt. Daar blijf ik me graag nog vele jaren voor inzetten".  Vlaar had een achtkoppig team opgericht en liep het zwaarste parcours van de drie. Team Vlaar had als streefbedrag 5.000 euro, en kwam uit op 6.218 euro.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was bij Trap voor Trap voor een fotoreportage, die te zien is op onze Facebookpagina.

Wie nog een donatie wil doen kan terecht op trapvoortrap.com.
Pin It
Bekeken: 863x