450 jaar geleden jaagden de Alkmaarders de Spanjaarden weg bij hun stad. Binnenkort wordt dat groots gevierd met acht dagen lang groot feest in en rond Alkmaar. Vrijdag 30 september wordt de feestweek gestart met een Kunstroute door de binnenstad.

In juli kwamen inwoners op uitnodiging van de gemeente bij elkaar in de Grote kerk om te brainstormen over evenementen in het kader van 450 jaar Alkmaar Ontzet en 450 jaar Nederland. De gemeente trekt 450.000 euro uit om dit een jaar lang te vieren. Uit de twee sessies kwamen allerlei ideeΓ«n uit naar voren.

Zaterdag 1 oktober worden het Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi en een Vlettenroeiwedstrijd georganiseerd. De rest van de week zijn er ook nog allemaal andere leuke activiteiten. Op de laatste dag - zaterdag 8 oktober - is er de hele dag van alles te doen voor jong en oud. Zo staat voor kinderen bijvoorbeeld het Victorie Kidsplein, de kinderoptocht en het Kinderconcert met Dirk Scheele op het programma. Voor de ouderen is er een concert van het Noord-Hollands Ouderen Orkest, Oudhollands Ringsteken en een buitenconcert van stedelijk harmonieorkest Soli Deo Gloria Alkmaar. Natuurlijk wordt er dit jaar ook weer zuurkool geserveerd aan de leden van de 8 October Vereeniging.

Alkmaar Centraal maakte vorige week een reportage van de opbouw van de praalwagens, die zaterdagmiddag tijdens de grote middagoptocht zijn te bewonderen.

Voor meer informatie en het hele programma, ga naar 8october.nl/programma.
Pin It
Bekeken: 2839x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/