Rennend van sloot naar sloot met je polsstok langs het Spaanse leger, met een belangrijk bericht voor de koning. Zo'n 450 jaar geleden was Alkmaarder Maarten van der Meij zo gek om dat te doen. Zaterdag 1 oktober kan iedereen net zoals Maarten een sprong wagen bij de Nieuwlandersingel, ten westen van de Emmabrug.

De 8 October Vereeniging organiseert samen met de Polsstok Verspringbond Holland een polsvertoernooi voor Alkmaar Ontzet. Deze sport staat ook wel bekend als 'fierljeppen'. Het toernooi wordt gehouden van 12:30 tot rond 16:00 uur (tijden onder voorbehoud) en is verdeeld in drie categorieรซn: jeugd van 12 tot en met 17 jaar, dames en heren. Meedoen kan als team of individu.

Dit jaar is er rond 16:00 uur een demonstratie waarin atleten trucs met de polsstok laten zien. Aan het eind van de dag is de prijsuitreiking en wordt er bekendgemaakt wie er een echte Maarten van der Meij in zich heeft schuilen.

Meer info en aanmelden via 8october.nl/polsstok. (foto: 8 October Vereeniging)
Pin It
Bekeken: 2263x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/