Woensdag waren niet alleen veel mensen in de binnenstad van Alkmaar, maar ook koeien, paarden en allemaal andere boerderijdieren. Ze waren hier niet om te winkelen of om een terrasje te pakken op het Waagplein. Nee, het was weer Landbouw- en Lappendag. Na twee edities die niet door konden gaan vanwege de corona, was een deel van de binnenstad voor een dag weer een grote boerderij.

Natuurlijk waren deze editie van Landbouwdag de dieren weer van dichtbij te bewonderen en gaven boeren uitleg over de dieren en het boerderijleven. "Moet je kijken, de vrolijkheid", zegt een bezoeker, die in het zonnetje aan het genieten is van alle drukte.

Tijdens de Landbouwdag werd een keuring van paarden en dikbilkoeien gehouden, net zoals de afgelopen 20 jaar. "De Landbouwdag heeft ook een belangrijke onderwijskundige betekenis gekregen", licht Wim van Reenen van Stichting Alkmaar Agrarisch Centrum toe. "Zoals de paardenkeuring hierachter. Die wordt volledig georganiseerd door de studenten van Vonk, voorheen Clusius College". De studenten zijn tevreden over het verloop. "Hartstikke leuk. Wij hebben er hard aan gewerkt, dus dat het nu allemaal bij elkaar komt, is heel erg leuk."

Ook Lappendag is terug van weggeweest. Tijdens de jaarlijkse markt werd druk verkocht door de marktkooplieden. "Ik kom alleen voor de lappendag", zei een vrouw terwijl ze rond keek op de markt. "Deze mevrouw heeft keuze zat, dus dat moet haast lukken", vertelt een ander bij een standhoudster.
Pin It
Bekeken: 1638x
https://ee.itk.ac.id/data/