Miya Schelting is de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Alkmaar, en dit schooljaar de stem van de kinderen van Alkmaar. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond, nam Miya de ambtsketen over van de eerste kinderburgemeester Livia Balder.

Miya werd door de burgemeester Anja Schouten verwelkomd. "Ik vind het wel leuk dat er weer twee meiden burgemeester zijn", vertelde ze met een glimlach op haar gezicht. De kersverse kinderburgemeester kwam zelf ook aan het woord. Ze zei dat ze naar dit avontuur uitkijkt en trots is om de stem van de kinderen van Alkmaar te zijn. Miya eindigde haar speech met haar motto: "Kleine dingen kunnen tot grote veranderingen zorgen en daardoor een mooie toekomst".

Met de komst van een nieuwe kinderburgemeester betekent dat ook dat er afscheid genomen moest worden van de oude. Livia kreeg een mooi cadeau van de gemeenteraad, zodat ze met trots kan terugdenken aan haar kinderburgemeesterschap. Ook kreeg ze complimenten van burgemeester Anja Schouten. Zelf wenste Livia haar opvolgster veel succes, en zei dat als ze een vraag heeft, ze altijd contact mag opnemen. Na haar speech werd met groot applaus afscheid van haar genomen.
Pin It
Bekeken: 993x