Sportpaleis Alkmaar is eindelijk weer een sportpaleis. Na coronasluitingen en een periode met een totaal andere functie, kan er sinds woensdag weer volop gesport worden in het sportcomplex.

Na de sluitingen vanwege corona werd het wielerstadion ingericht als opvang- en doorstroomlocatie voor vluchtelingen. "Hoewel wij natuurlijk een sportbedrijf zijn, bracht het veel voldoening met zich mee om op deze manier wat voor de Oekraïners te kunnen betekenen", vertelt sportcoördinator Edwin Meester. Toen de opvanglocatie niet meer nodig was voor Oekraïners, werd deze ingezet om het overvolle AZC Ter Apel te ontlasten. Inmiddels zijn de statushouders verhuisd naar het BSV-terrein in Bergen.

“Klagen doen we zeker niet, want er kon lekker buiten gefietst worden. Wat een topzomer!", vervolgt Meester. "Nu de dagen weer koeler en korter worden, denken we weer aan rondjes binnen op de baan. Gelukkig is de baan weer terug in functie om in ieder geval tot het nieuwe kalenderjaar volop te kunnen trainen!”

Op dit moment vindt er planvorming plaats over de toekomst van het Sportpaleis. Er staat een grote renovatie gepland, waarbij er een compleet nieuw gebouw aan de voorzijde van het wielerstadion wordt gebouwd. Dit staat een mooi wielerseizoen echter niet in de weg. "We zijn blij weer fietsers te mogen begroeten dit seizoen. De eerste introductieclinics staan alweer gepland en de eerste baanclinics zijn zelfs alweer gegeven", vertelt de sportcoördinator. "Woensdag startte de eerste vrije training, waarna donderdag de training van Herman Schenk ook weer is begonnen."

"Zoals u misschien al heeft gezien, staan abonnementen dit seizoen niet op het menu. De ‘ritten’ die overblijven kunt u uiteraard meenemen naar de eerste maanden het volgende seizoen. Ik wens iedereen heel veel fiets- en sportplezier in het Sportpaleis!” besluit een enthousiaste Edwin Meester.
Pin It
Bekeken: 1699x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/