Het dak ging eraf, wat niet ongewoon is voor Podium Victorie in Alkmaar. Dit keer ging het echter niet om een grote pop- of rockband, maar om het Minikoraal van Alkmaar Ontzet. Door samenzang en vaderlandse liederen maakten groepen 7 en 8 van basisscholen kennis met de beginselen van de Alkmaarse victorie uit 1573. Met luidkeels meebrullen en een polonaise door de hele zaal wisten de leerlingen er een groot feest van te maken.

Ook burgemeester Anja Schouten kon rekenen op een enthousiast welkom. “Ik zie er ontzettend naar uit om naar jullie te luisteren en lekker mee te zingen”, zo liet ze de kinderen weten. Dat was het startsein voor de acteurs om in prachtige kostuums en al spelend op hun instrumenten de zaal binnen te komen.

Aandachtig luisterden de 300 kinderen naar wat de acteurs te vertellen hadden en zingen over de helden van Alkmaar. “Ik vind de liedjes heel leuk en heel mooi”, vertelde één van de leerlingen die op de rug van haar vriendin klom om over de feestende kinderen het podium beter te zien. “We hebben ons best gedaan om de boodschap over te krijgen en er toch een feestje van te maken”, vertelt Theo Hollenberg acteur en verteller van de minikoraal. Dat is gelukt.
Pin It
Bekeken: 1906x
https://ee.itk.ac.id/data/