De GGD waarschuwt voor legionellabesmettingen. Volgens de gezondheidsdienst is het risico op een besmetting groter wanneer mensen de temperatuur van de verwarming of warmwaterboiler te laag zetten.

Legionella is een bacterie die in verschillende watersystemen voorkomt. Onder de juiste omstandigheden, zoals temperaturen tussen 25 en 40 graden, kan de bacterie zich vermenigvuldigen tot hoge concentraties. Een besmetting kan je oplopen door bijvoorbeeld tijdens het douchen kleine waterdruppeltjes met de legionellakiemen in te ademen.

Niet iedereen wordt overigens ziek na het inademen van de legionellabacterie. Vooral ouderen, mensen met een slechte gezondheid of afweer en rokers zijn vatbaar. Een besmetting kan zorgen voor griepachtige klachten of een ernstige longontsteking. In uitzonderlijke gevallen kunnen mensen eraan overlijden. De GGD adviseert om water op te slaan met een temperatuur boven de zestig graden.
Pin It
Bekeken: 3711x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/