Er is vier jaar gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige Alkmaarder en een 21-jarige man uit Assendelft. De twee stonden woensdag voor de rechtbank omdat ze een hoogbejaard echtpaar uit Maassluis zouden hebben beroofd.

"Ik hoorde via via dat er geld en dure horloges van drugsdealers te halen waren in de woning", vertelt de Alkmaarder tijdens de zitting. Volgens de verdachte keken de twee dan ook vreemd op toen ze eind april in de woning in Maassluis kwamen en alleen een 83-jarige man en 82-jarige vrouw aantroffen. "Ik dacht eerst nog dat het om familieleden van die jongens zou kunnen gaan. We begonnen al snel te twijfelen en zijn na tien minuten weggegaan." Wel namen ze spullen mee, omdat 'ze niet zonder iets wilden vertrekken'.

De aanklager vindt het verhaal ongeloofwaardig en begrijpt niet dat de verdachten ongewapend drugsdealers zouden beroven. Het openbaar ministerie eist naast de gevangenisstraf onder meer ook een contactverbod, locatieverbod en voor de Alkmaarse verdachte een meldingsplicht met enkelband. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Pin It
Bekeken: 1474x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/