Vanavond speelt AZ vanaf 21:00 uur thuis in Alkmaar tegen Apollon Limassol voor de UEFA Conference League. Voor de wedstrijd zijn 1.000 kaarten verkocht aan supporters van de Cypriotische voetbalclub. Hiervan blijkt een aanzienlijk deel harde kernsupporters te zijn, waarvan bekend is dat ze vuurwerk afsteken en nog wel eens de confrontatie aangaan met supporters van de tegenpartij. Burgemeester Anja Schouten heeft in overleg met de politie, justitie en AZ extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Sinds vanochtend 09:00 uur zijn het terrein rond het voetbalstadion en een deel van de binnenstad tot en met het NS-stationsgebied veiligheidsrisicogebieden. De politie mag hier dus preventief fouilleren. De aanwijzing duurt tot vrijdag 03:00 uur.

De supporters van AZ en Apollon Limassol worden zoveel mogelijk apart gehouden. Voor de Cyprioten is een fanzone ingericht in de grote tent op de Paardenmarkt om voorafgaand aan de wedstrijd in de stemming te komen. Vanaf 18:00 uur vertrekken ze in bussen naar het AZ-stadion.

Een aantal (AZ) supporters hebben een gebiedsontzegging gekregen voor de Paardenmarkt en het station, omdat ze voorafgaand aan eerdere voetbalwedstrijden de openbare orde en veiligheid verstoorden. Verder is er extra inzet van politie en cameratoezicht en zijn er stadionverboden van kracht.
Pin It
Bekeken: 2344x