Gemeente Alkmaar heeft een Convenant Duurzame Woningbouw ondertekend. In het convenant staan ambitieuze afspraken - strenger dan de huidige wettelijke normen - zodat er sneller, goedkoper en duurzaam gebouwd kan worden. Het convenant is inmiddels ondertekend door 30 gemeenten, drie provincies, meerdere waterschappen en meer dan 30 ontwikkelaars en bouwbedrijven. In de provincies moet 30 procent van de nationale woningbouwopgave worden gerealiseerd.

Vanuit gemeenten en de bouwsector kwamen signalen dat er grote behoefte is aan afspraken op het gebied van duurzame woningbouw. Bijvoorbeeld over circulariteit, natuurinclusief bouwen, klimaatadaptatie en energiegebruik. Gemeente Alkmaar werkte met bouwbedrijven, ontwikkelaars en andere overheidsinstellingen aan een convenant, dat inmiddels is ondertekend door meer dan 75 organisaties, waaronder 30 gemeenten, drie provincies en meer dan 30 ontwikkelaars en bouwbedrijven.

De intentie is dat de afspraken over de woningbouwnormen gaan gelden als landelijke norm. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening onder valt, heeft al interesse getoond en volgt de uitvoering nauwgezet.

De overeenkomst dient ook als platform waarop organisaties elkaar vinden om de gemaakte afspraken te vertalen naar de praktijk. Het platform, dat Toekomstbestendig Bouwen heet, wordt ook gebruikt om kennis te delen, zodat er geleerd en onderzocht kan worden op welke manier er nog duurzamer kan worden gebouwd. foto: Pixabay / AKuptsova
Pin It
Bekeken: 1638x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/