Donderdagavond speelde AZ thuis tegen de Cypriotische club Appolon Limasol. De politie had zich goed voorbereid op de komst van de 600 tot 1.000 supporters. Van het NS Station tot aan de Paardenmarkt stond het voor de zekerheid vol met politie en ME-busjes. Al eerder werden de gebieden rondom het station, het centrum en het stadion als 'veiligheidsrisicogebieden' aangewezen. Dat betekent ook dat er preventief mag worden gefouilleerd tot vrijdagochtend 03.00 uur.

De supporters van Apollon verzamelden zich op de Paardenmarkt, waar een  tent stond waar ze konden verblijven. Het is de tent waar ook de viering van Alkmaar Ontzet is. De harde kern van Apollon heeft een verleden met het gebruik van vuurwerk, al was niets van te merken.  Het was één van de aanleidingen voor het instellen van het risicogebied. Maar alles verliep volgens de politie naar wens, er zijn geen aanhoudingen zijn verricht en rond 18.30 uur werden de fans in groepen begeleid naar de bussen en naar het AFAS stadion gebracht.

AZ heeft de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 weten te winnen, maar ondanks het verlies hebben de Apollon supporters ook na de wedstrijd (voor zover bij ons bekend) niet voor onverwachte overlast gezorgd (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 2282x
https://ee.itk.ac.id/data/