Hoewel de viering van Alkmaars Ontzet tegenwoordig al ver voor 8 october begint, blijft de eerste echte herdenking de uitbeelding van van het verjagen van de Spanjaarden en de kranslegging bij het beeld van Victorientje in het Victoriepark in Alkmaar.

Ook dit jaar kon dat weer rekenen op een flink publiek. "Er waren zóveel mensen en het was weer zo knap verwoord", zo liet burgemeester Anja Schouten Alkmaar Centraal weten onderweg van de herdenking naar de daarop volgende lampionnenoptocht. Ze had ook een boodschap: "We kunnen pas vieren als we ook goed herdenken en we zijn heel goed begonnen."

Op het Waagplein wachtten inmiddels ruim duizend basisschoolleerlingen op het startsein van de burgemeester die de stoet een fijne tocht toewenst. Hetzelfde gebeurt bij de Grote Kerk waar nog eens ruim duizend kinderen worden uitgezwaaid door een uitgelaten Frits Westerkamp, voorzitter van de 8 October Vereeniging: "Er lopen straks 2.400 kinderen met een lampion door de stad, hoe mooi is dat?"

Er werd vanaf twee locaties gestart omdat het aantal aanmeldingen voor de lampionnenoptocht te groot was om vanaf één locatie te starten.
Pin It
Bekeken: 2330x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/