Het belooft zondag een bomvolle show te worden in Patronaat. Voor het eerst wordt er in Haarlem het COC songfestival georganiseerd, waar tien deelnemers uit heel Nederland aan meedoen. Afgevaardigde voor de regio Kennemerland is Alexander van der Doorn uit Alkmaar met het nummer Colour Blind.

"Het moet dit jaar echt gebeuren", lacht Van der Doorn aan de telefoon. "Dit is, na twee keer uit te zijn gekomen voor de regio Noord-Holland Noord, de derde keer dat ik meedoe aan het COC Festival. Na een vijfde en twee plek in de afgelopen jaren, moet ik nu eigenlijk wel winnen."

De COC-afdeling Midden-Nederland dat in 2019 de laatste editie van het COC festival won, zou eigenlijk de organisatie op zich moeten nemen, maar heeft het door corona twee keer moeten afzeggen. "Ze konden het dit jaar dan ook niet meer rond krijgen", zegt Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland, tegen mediapartner NH Nieuws. "Toen zijn er een paar partijen, waaronder wij, opgestaan en uiteindelijk zijn we uitgekozen. Ik denk omdat we het beste plan hadden en Patronaat graag mee wilde doen."

Net als het Eurovisiesongfestival maken en schrijven de muzikanten de nummers zelf. Colour Blind van Van der Doorn is geschreven door componist Niels Wilmink en geproduceerd door Hans Goes. "Als we blind zouden zijn voor kleuren en geaardheden, en alleen de persoon zouden zien, dan kunnen anderen je niet is hokjes te plaatsen. Dat is namelijk helemaal niet belangrijk en de boodschap van het nummer", aldus Van der Doorn.

Nog nooit won Kennemerland het COC songfestival, en daar moet uitgerekend Alkmaarder Van der Doorn verandering in gaan brengen. Dat er is rondgekeken naar zangers buiten deze regio is volgens Ahlers niet gek. "We kennen Alexander goed van de Haarlemse theatervoorstelling Four Drags and a Funeral, waarin hij speelde. We weten dat hij ontzettend goed kan zingen, vandaar de connectie."

Daar komt bij dat landen bij het echte songfestival ook wel eens zoeken naar zangers buiten de grenzen. "Celine Dion kwam in 1988 uit voor Zwitserland", legt Ahlers uit. "Dus dat Alexander als Alkmaarder de regio Kennemerland vertegenwoordigt, is helemaal niet gek."

Het COC songfestival start zondag om 16:00 uur in Patronaat.

Het COC is een Nederlandse belangenorganisatie voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie, oftewel lhbti's. Onder COC Nederland vallen zo'n twintig lokale verenigingen, met gezamenlijk zo'n achtduizend leden. Nadat in 1994 Willeke Alberti met haar nummer niet in de finaleronde kwam van het Eurovisiesongfestival, dacht COC Limburg: dan organiseren we zelf wel een songfestival. Sindsdien wordt jaarlijks het COC songfestival georganiseerd, als vette knipoog naar de grote, internationale broer.

Pin It
Bekeken: 1552x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/