Zondagmiddag wonnen de rugbyers van Alkmaarse Rugby Club eenvoudig  van de Rugby Club West Friesland. Bij de tegenstander ontbraken een paar belangrijke spelers. Het team uit Hoorn ging met een 89-8 verlies naar huis.

Gelijk na de kick-off gingen de Alkmaarse voorwaartsen fanatiek in de aanval. Met een serie aanvallen vlak voor de goallijn wist uiteindelijk Sven van Winsum de bal aan de zijkant van het veld over de achterlijn te drukken. De moeilijke conversie werd door kicker Kristian Boogert naast de palen geschoten. Even later was het weer raak toen Robbin Vis een aanval met een ongeconverteerde try afmaakte. De volgende aanval werd door Boogert ook afgerond met een try. Er stond inmiddels al 15-0 op het scorebord voordat de tegenstander iets terug kon doen. Na off-side van Alkmaar kreeg de tegenstander een strafschop toegekend, waarmee West-Friesland op 15-3 kwam. Dennis Pauw maakte de volgende try en kicker Kristian Boogert maakte met zijn eerste conversie de score 22-3 in het voordeel van Alkmaar. In de eindfase van de eerste helft drukten Robbin Vis en Dennis Pauw beiden nog een try, waarmee de ruststand van 36-8 werd bereikt.

De tweede helft begon met een straftry voor Alkmaar. Tijdens een doorbraak was Boogert tot twee maal toe ernstig gehinderd terwijl hij de bal niet had. De scheidsrechter liep ogenblikkelijk naar de palen en kende een straftry toe. Verder werd het een eentonige tweede helft. Met try’s van Pieter van Duijn, Joey Zwaan (3x), Robbin Vis (2x), Kristian Boogert en Terry Jansen.

De Alkmaarse R.U.F.C. staat na vier wedstrijden op de vierde plek in het klassement van de 3e Klasse Noordwest Heren. Ze staan drie punten achter het Amsterdamse AAC en vijf punten voor Cas RC Driede uit Castricum, maar die moeten nog een wedstrijd inhalen.
Bekeken: 1566x