Vrijdagavond werd het vijftigste seizoen van IJsbaan De Meent feestelijk afgetrapt. In het kader van het jubileum werd de foto-expositie 'Ik Schaats' onthuld door de Alkmaarse sportwethouder Nicole Mulder. De tentoonstelling bestaat uit 50 portretten van mensen die de ijzers onderbinden in De Meent.  Robert van der Eng fotografeerde langebaanschaatsers, shorttrackers, kunstschaatsers, ijshockeyers, schoonrijders en recreanten en is inclusief persoonlijke verhalen te vinden op demeentalkmaar.nl/ikschaats.

Na de onthulling van de portretmuur werd de spanning van het ijs gehaald en kon er direct gebruik gemaakt worden van de nieuwe ijsvloer. Iedereen die het ijs op ging had een kaartje gekocht voor de prijs die in het allereerste jaar dat de 400 meter baan bestond werd gevraagd. Kinderen betaalden toen 1 gulden (€ 0,45) en volwassenen 3 gulden (€ 1,36).

Toen 400 meter ijsbaan in februari 1972 werd geopend, bestond deze uit niets meer dan open koelleidingen op een zandbed, waar water overheen werd gespoten. De baan lag in  een open veld, met alleen een winddijk aan de zuidzijde. Door de jaren heen groeide De Meent uit tot een modern sportcomplex, waaraan meerdere grote schaatsnamen te koppelen zijn zoals Ard Schenk, Koen Verweij en Robin Groot, en ook die van andere grote sporters.

Vanwege het jubileum zijn er gedurende het seizoen diverse acties. Tijdens herfstvakantie krijgen schaatsers 50 procent korting op een tweede toegangskaartje en een tweede paar huurschaatsen van Fortysix Sports. Daarnaast is er vrijdagmiddag 21 oktober een sportspektakel in De Meent met ICE games in de ijshal.
Pin It
Bekeken: 1842x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/