Houd jij er van om je huis én tuin te versieren met de feestdagen? Overweeg dan eens om je standaard kerstverlichting en kerstboom te vervangen voor een Fairybell. Met deze prachtige boom die bestaat uit lichtjes steel je de show in Alkmaar en omgeving. Zo zien mensen vanuit de verte jouw tuin of balkon al oplichten. Een kerstsfeer en warm welkom creëren was nog nooit zo eenvoudig! In dit artikel vertellen we je graag wat een Fairybell precies is, welke soorten er bestaan en wat de voordelen van deze alternatieve kerstboom zijn.

Wat is een Fairybell kerstboom?

Een Fairybell bestaat uit honderden tot duizenden LED-lampjes die samen een kerstboom vormen. De lichtjes zorgen voor een echte kerstsfeer, zonder dat je een traditionele kerstboom hoeft op te tuigen. Hoewel een Fairybell een paar meter hoog kan zijn, is het optuigen van deze alternatieve kerstboom niet zo ingewikkeld. Zo hijs je de kerstboom gewoon op in de vlaggenmast. Heb je geen vlaggenmast? Koop de Fairybell dan inclusief mast. Je bent met het optuigen van de boom binnen een half uurtje klaar. Je hebt geen gereedschap of technische kennis nodig om dit klusje te kunnen klaren. De mast zorgt er bovendien voor dat de kerstboom stevig staat en bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden.

Welke soorten bestaan er?

Als je op zoek gaat naar een Fairybell, heb je de keuze uit verschillende formaten. De meest voorkomende maten zijn 6, 7, 8, 10 en 12 meter. Bedenk waar je de boom wilt plaatsen en hoeveel ruimte je hiervoor beschikbaar hebt. Bedenk daarnaast hoeveel lampjes je in de boom wilt. Zo kan een boom van 6 meter 900, 1200 of maar liefst 2000 (energiezuinige) lichtjes hebben. Een boom van 10 tot 12 meter bevat al gauw meer dan 4000 lichtjes. Tot slot heb je de keuze uit verschillende kleuren lampjes. Ga voor een warme tint wit, een koele tint wit of juist een multicolor boom als je een vrolijk geheel wilt creëren.

Tip: check welke accessoires worden geleverd bij de boom. Zo heb je misschien een startkabel en verlengsnoer nodig om de Fairybell te kunnen aansluiten op het stopcontact. Koop eventueel direct een opbergtas als je de Fairybell op een veilige en comfortabele plek wilt kunnen bewaren na de feestdagen.

Wat zijn de voordelen van een Fairybell kerstboom?

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een Fairybell kerstboom op een rijtje.

Eyecatcher in de tuin of op het balkon

De Fairybell vormt een echte eyecatcher in de tuin of op het balkon. Doordat de verlichte boom lekker robuust en hoog is, zie je hem van grote afstand al staan. Zo zal iedereen in Alkmaar jouw boom kunnen bewonderen. Als je naar buiten kijkt en je Fairybell ziet staan, voel je bovendien direct een gezellige kerstsfeer.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

De Fairybell is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Ook als het regent of sneeuwt kun je de boom gewoon buiten laten staan. Koop natuurlijk wel altijd LED-lampjes die geschikt zijn voor buiten. Daarnaast wordt het aangeraden om de boom uit de mast te halen als het erg hard waait of stormt. Het zou immers zonde zijn als de Fairybell beschadigd raakt door extreme weersomstandigheden.

Lange levensduur

Een Fairybell gaat met gemak een aantal jaar mee. Dit is niet alleen fijn als je zo lang mogelijk van je aankoop wilt genieten, maar ook duurzaam én voordelig. Van een traditionele kerstboom heb je namelijk maar een paar weken plezier. Je moet elk jaar een nieuw exemplaar kopen, wat op den duur minder goed voor het milieu én je portemonnee is. Zorg er wel voor dat je de Fairybell op de juiste manier opbergt en op een veilige plek bewaart.

Makkelijk op te tuigen

Hoewel sommige mensen niets liever doen dan hun kerstboom optuigen, zijn er ook mensen die het liefst zo snel mogelijk klaar zijn met dit klusje. De Fairybell is dan een goed alternatief. Zo staat deze boom binnen een half uurtje. Je hoeft niet na te denken over de decoratie en andere details. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is de boom ophijsen in de vlaggenmast en aansluiten op het stopcontact.

Geen onderhoud

Losse naalden en kapotte kerstballen: een traditionele kerstboom zorgt voor behoorlijk wat rommel in en rondom je huis. Met een Fairybell heb je hier allemaal geen last van. De boom is hierdoor ideaal voor mensen die een onderhoudsarme boom willen, niet veel thuis zijn, huisdieren en/of kleine kinderen hebben of een allergie hebben.

Leuk alternatief voor de kerstboom

Alternatieve kerstbomen zijn hip. Door te kiezen voor een Fairybell ben je een trendsetter én kies je voor een kerstboom die eens wat anders is dan een traditionele kerstboom. Wij weten zeker dat je vrienden, familieleden en buren onder de indruk zullen zijn van het warme welkom dat jij creëert in je tuin of op het balkon.

Combineer met andere kerstverlichting

Houd jij van een over the top kerstversiering? Combineer de Fairybell dan met andere kerstverlichting. Denk hierbij aan ijspegelverlichting of een ander type snoer met lichtjes die je langs de balustrade van het balkon, het tuinhek of onder de gevel hangt. Een andere optie is om kerstmotieven en figuren buiten te plaatsen. Zet bijvoorbeeld een rendier of kerstman gezellig naast je Fairybell. Andere populaire kerstversiering zijn lichtbollen die je onder een boom of afdakje hangt en een verlichte kerstkrans voor aan de voordeur. De verlichte kerstkrans is een klassieker die eigenlijk in geen een huishouden mag ontbreken. Maak jouw winterwonderland compleet door een vuurkorf aan te steken en je buren uit te nodigen voor een kop warme chocolademelk.

Wat kost een Fairybell kerstboom?

Niet onbelangrijk, maar wat kost een Fairybell kerstboom eigenlijk? Om antwoord op die vraag te krijgen moet je eerst bedenken hoe groot je kerstboom met lichtjes mag zijn. Voor een wat kleiner exemplaar betaal je over het algemeen tussen de €200 en de €300,-. De boom zal wat duurder zijn als hij meer lichtjes bevat. Een boom van 10 of 12 meter met 8000 lampjes betaal je al gauw tussen de €1000,- en €1500,-. Dit type boom is zeer geschikt voor bedrijven, winkels en vrijstaande huizen. Houd er rekening mee dat een Fairybell gunstiger geprijsd is als je hem koopt voordat de winter begint. Houd bovendien aanbiedingen goed in de gaten!

Geen ruimte voor een Fairybell?

Heb je helaas geen ruimte voor een mooie, grote Fairybell in je tuin of balkon? Dan heeft Fairybell een aantal leuke alternatieven ontworpen. Kies bijvoorbeeld voor een platte deurkerstboom. Dit type kerstboom past op elke deur en zorgt voor een gezellig entree. Hang de platte deurkerstboom bijvoorbeeld aan de voordeur of in de woonkamer. Een andere optie is de muurkerstboom. Dit type kerstboom hang je – zoals de naam al doet vermoeden – aan de muur. Hij neemt hierdoor erg weinig ruimte in beslag en past goed in kleine en/of drukke woonkamers. Dit type Fairybell is uiteraard ook super leuk om cadeau te geven.

Waar koop je een Fairybell?

Een Fairybell kopen kan heel eenvoudig online bij de website KerstverlichtingBuiten.com. Check van te voren wel even welke accessoires bij de Fairybell geleverd worden en welke je eventueel nog moet aanschaffen. Zo zorg je er voor dat je met één bestelling klaar bent om de Fairybell op te tuigen. Daarnaast heb je bij de webshop van KerstverlichtingBuiten.com een uitgebreide keuze tussen verschillende kleuren en soorten lampjes. Wel zo handig als jij perse een multicolor Fairybell wilt. Wanneer je op werkdagen voor 16:00 besteld heb je deze morgen al in huis. Houd echter rond de feestdagen wel rekening met drukte bij webshops én bezorgdiensten. Het is dus slim om je bestelling niet al te last minute te plaatsen. Zo weet je zeker dat je je boom op tijd in huis hebt en hem – ruim voor het kerstdiner – in alle rust kunt opzetten.
Pin It
Bekeken: 1630x
https://ee.itk.ac.id/data/