Eind vorige week ondertekenden Noordwest Ziekenhuisgroep, MedicomZes en ULC Installatietechniek de uitvoeringsovereenkomst voor nieuwbouwfase 1 voor het Alkmaarse ziekenhuis. Daarmee is de weg vrij voor de bouw van het nieuwe ziekenhuisgebouw op de bouwkuip. Het ontwerp voorziet in 35.000 m² oppervlakte voor de ‘acute as’, met onder andere het spoedplein met de spoedeisende hulp, operatiekamers, de intensive care en verpleegafdelingen voor complexe zorg.

Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur, is in zijn nopjes: “Dit is een geweldige mijlpaal voor Noordwest en de inwoners van onze regio. Na jaren van planvorming gaan we de nieuwe acute as nu écht bouwen. We zijn enorm trots op alle betrokkenen en de bouwpartijen die vandaag aan tafel zitten. Zeker in deze tijd, met onzekerheden in de wereld, zijn we tot een waardevolle samenwerking gekomen.”

Afgelopen maanden is op het ziekenhuisterrein gewerkt aan de bouwkuip, die dienst zal gaan doen als parkeergarage. Deze werkzaamheden worden eind deze maand afgerond. Daarna starten MedicomZes, ULC Installatietechniek en liftbedrijf KONE met de eerste werkzaamheden van de nieuwbouw. Naar verwachting wordt de nieuwe acute as in de zomer van 2025 opgeleverd.

MedicomZes is een specialistische bouwer op het gebied van ziekenhuizen, laboratoria, cleanrooms en zorgvastgoed. ULC Installatietechniek ontwerpt, realiseert en onderhoudt technische installaties, al bijna 100 jaar, in de gezondheidszorg, laboratoria en andere sectoren.

Noordwest laat haar hoofdlocatie in Alkmaar in drie fasen vernieuwbouwen om de zorg toekomstbestendig te maken. De landelijke trend is dat de zorgvraag stijgt en het aantal beschikbare zorgprofessionals fors afneemt. De allergrootste uitdaging voor het ziekenhuis is dan ook: meer zorg bieden aan meer patiënten, met minder mensen. Met behoud van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid.
Pin It
Bekeken: 1997x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/