Koekenbier aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar is verkocht aan Brolan Vastgoed en Kennemer Haeve Vastgoed. Het voormalige grand café stond drie jaar leeg en wordt naar verwachting dit jaar nog gesloopt.

Op de plaats van het gebouw komen woningen. Volgens de ontwikkelaar zijn er genoeg ideeën, maar is het nog niet duidelijk hoeveel en wat voor soort woningen er worden gebouwd.

Het café was jarenlang een begrip in Alkmaar en omgeving. Menig bruiloft en verjaardag werd gevierd in Koekenbier. In 2019 gingen de deuren na ruim 75 jaar definitief dicht. Het zou niet lang duren voordat het gebouw gesloopt zou worden om plaats te maken voor een appartementencomplex met horeca op de begane grond. Daar kwam vertraging in door regels en procedures rondom het bestemmingsplan. In de jaren daarna verpauperde het gebouw en groeide er wild onkruid omheen. Het pand werd gestript om vandalisme te beperken en er kwamen hekken omheen. Soms leek er wat te gaan gebeuren wanneer een technisch bedrijf op het terrein was, maar nee. In juli 2021 werd bekend dat de oude Koekenbier eind van het jaar eindelijk gesloopt ging worden, maar in het najaar was er iets nieuws loos.

"Er moest eerst worden uitgezocht of er vleermuizen in het gebouw zaten", vertelde buurtbewoner Robin eerder aan Alkmaar Centraal. "Maar onderzoek was verboden, omdat er misschien vleermuizen zaten." Inmiddels blijkt uit ecologisch onderzoek dat er geen vleermuizen meer zijn. Er hoeven geen maatregelen genomen te worden en de sloop kan dit jaar van start gaan. Naar verwachting komen Brolan Vastgoed en Kennemer Haeve Vastgoed volgend jaar met een nieuwbouwplan.
Pin It
Bekeken: 3231x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/