Vastgoedwethouder Robert te Beest en Irma van Leeuwen, directeur-bestuurder van Woningcorporatie Van Alckmaer, hebben woensdag een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de Multifunctionele Accommodatie Vroonermeer (MFA) in het schoolgebouw aan de P.C. Boutenstraat. Samen met de Raphaëlstichting wordt gewerkt aan een woon-, werk- en logeerplek voor jongeren met een zorgvraag in het MFA.

In het gebouw zijn nu nog de Vroonermeerschool, De Lispeltuut en kinderopvang SKOA Alkmaar gevestigd. Naar verwachting verhuizen deze in 2024 naar het schoolgebouw dat voor ze gaat worden gebouwd. Wethouder Te Beest: "Als gemeentelijk vastgoed vrijkomt dan kan dit een nieuwe bestemming krijgen. Wij kijken goed naar de maatschappelijke behoefte en trekken daarbij graag samen op met onze maatschappelijke partners. Immers, zij hebben de kennis en kunde over hun doelgroep. Op deze manier is het vastgoed weer toekomstbestendig en kan het weer optimaal gebruikt worden."

De partijen werken samen aan een haalbaar plan om het schoolgebouw te verkopen aan Van Alckmaer. Na verbouwing door de wooncorporatie kan de Raphaëlstichting het gebouw gebruiken voor het bieden van woon-, werk- en logeermogelijkheden voor jongeren met bijvoorbeeld een verstandelijke en/of sociaal emotionele beperking. Daarnaast wordt er gekeken naar het creëren van beschermde werkplekken en een werkplaats met dagbesteding.

De Raphaëlstichting en Van Alckmaer organiseren dinsdag 25 oktober van 19:30 tot 21:00 uur een informatiebijeenkomst voor omwonenden in het schoolgebouw. Tijdens de bijeenkomst wordt het plan toegelicht en is er vooral ruimte voor het stellen van vragen. Direct omwonenden ontvangen een uitnodiging voor deze bijeenkomst en/of kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 3493x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/