Een kerst is niet compleet zonder kerstboom. Toch hoef je niet perse voor een traditionele boom of een kunstboom te kiezen om een kerstsfeer te creëren. Sterker nog, een alternatieve kerstboom ziet er even mooi uit én biedt verschillende andere voordelen. In dit artikel vertellen we je precies wat een alternatieve kerstboom is en waarom jij deze must-have deze kerst nog wilt optuigen!

Wat is een alternatieve kerstboom?

Alternatieve kerstbomen zijn variaties op de traditionele dennenboom. In tegenstelling tot een gewone kerstboom heeft een alternatieve variant echter geen naalden. Ook is de alternatieve kerstboom geen echte boom, maar gemaakt van een ander materiaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout. Hoewel een alternatieve kerstboom misschien wat apart klinkt, heb je juist enorm veel keuze tussen verschillende materialen en soorten bomen. Zo kun je een alternatieve variant met een traditionele uitstraling kopen, maar ook gaan voor een boom met een moderne look. Jouw kerstboom sluit hierdoor perfect aan bij jouw wensen en woonstijl.

Hieronder zetten we de belangrijkste redenen om voor een alternatieve kerstboom te kiezen op een rijtje:

Duurzaam

Een traditionele kerstboom is – helaas – niet zo goed voor het milieu. Zo is het zonde om een gezonde boom uit de grond te trekken, twee weken in huis te hebben en vervolgens te verbranden. De boom terug planten is een optie, maar niet voor iedereen haalbaar. De belangrijkste reden om voor een alternatieve kerstboom te kiezen is – voor veel mensen – dan ook dat het een duurzame oplossing is. Je kunt de boom namelijk jarenlang hergebruiken. Ook hoef je hem enkel van zolder te halen en bespaar je op deze manier brandstof (en tijd).

Geen onderhoud

Een groot nadeel aan een natuurlijke dennenboom zijn de rondslingerende naalden. De naalden blijven namelijk altijd aan je sokken plakken en worden verspreid door het hele huis. Daarnaast lijken de naalden precies uit te vallen als je net klaar bent met stofzuigen. Om nog maar te zwijgen over huisdieren die in de boom duiken of de naalden eraf schudden met hun staart. Een alternatieve kerstboom heeft geen naalden en is hierdoor wel zo praktisch én onderhoudsarm. Je hebt bovendien geen last van ongedierte en de boom is tevens geschikt voor mensen met allergieën.

Voordelig

Een kerstboom hergebruiken is niet alleen duurzaam, maar ook voordelig. Je hoeft namelijk maar één keer een alternatieve kerstboom te kopen. Kies voor een exemplaar waar je niet zo snel op uitgekeken raakt als je er zeker van wilt zijn dat je hem meerdere jaren kunt gebruiken. Uiteraard kun je hem ook weer verkopen als je toch een ander model zou willen. Varieer wat qua decoratie en verlichting als je de boom er elke kerstmis weer als nieuw uit wilt laten zien. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Praktisch

Een kerstboom optuigen is een flinke klus. Er komen altijd wel een echtelijke ruzie, een kapotte kerstbal en een hoop losse naalden bij kijken. Voorkom deze problemen door voor een alternatieve kerstboom te kiezen. Het opzetten én opbergen van deze kerstboom kost aanzienlijk minder tijd en moeite. Ideaal als je genoeg andere dingen te doen hebt rond de feestdagen! De alternatieve kerstboom is vanwege zijn onderhoudsarme en praktische eigenschappen bovendien super handig voor mensen die weinig thuis zijn én voor drukke gezinnen.

Origineel

Last but not least, een alternatieve kerstboom is origineel. Niet iedereen heeft een houten kerstboom in of rondom zijn huis staan. En dat terwijl je in de meeste huishoudens van Alkmaar en omgeving wel een traditionele kerstboom of een kunstkerstboom zult spotten! Je maakt van je kerstboom dan ook een echte eyecatcher met lichtjes en versiering. Wedden dat je indruk zult maken op je vrienden en familie tijdens het kerstdiner? Uiteraard is de alternatieve boom ook een origineel en leuk kerstcadeautje.

Wat voor soort kerstboom wil jij?

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je graag een alternatieve kerstboom scoren? Dan is het tijd om na te denken over wat voor soort boom je zou willen. Bedenk waar je hem wilt neerzetten (binnen of buiten) en hoe groot de boom zou mogen zijn. Welke uitstraling moet de boom hebben en wat voor materiaal vind je leuk? Eventueel kun je de traditionele kerstboom ook vervangen voor een grote kamerplant die je versiert met lichtjes en kerstballen. Een andere optie is om zelf een kerstboom te knutselen van takken, karton of hout. Ga je voor gemak? Koop dan een kant-en-klare kerstboom. Qua materiaal heb je de keuze uit onder andere hout, metaal en karton.

Houten kerstboom

Een houten kerstboom is een goed voorbeeld van een alternatieve kerstboom. Zo biedt een houten kerstboom alle bovengenoemde voordelen én past dit type goed bij de laatste woontrends. Hout is namelijk een duurzaam materiaal en past goed bij de trend van een groen en natuurlijk interieur. Daarnaast kan een houten kerstboom (afhankelijk van het model en de decoratie) ook de perfecte match vormen met een landelijk of juist een modern en strak interieur vormen.

Yelka en Spira

Ben je op zoek naar een houten kerstboom? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten. Ontdek bijvoorbeeld de Yelka boom. Dit type bestaat uit losse stukken hout. Je kunt alle stukken dezelfde kant op laten wijzen zodat er een traditionele driehoek wordt gevormd. Je kunt ze echter ook in verschillende richtingen buigen zodat er een speels effect ontstaat. Een ander voorbeeld van een houten kerstboom is de Spira. Dit is een houten kerstboom met een spiraalvorm. De Spira heeft een eigentijdse look en vormt hierdoor een echte eyecatcher in en rondom jouw huis in Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1663x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/