Drommen mensen trokken zondag langs het WK Levende Standbeelden in de Alkmaarse binnenstad en de straatartiesten genoten volop van alle aandacht. Het evenement op zondag was een doorslaand succes, zowel voor het publiek als de deelnemers. De jury had de vrijwel onmogelijke taak om in diverse categorieën winnaars aan te wijzen. Uiteindelijk was dé grote winnaar 'Three in a boat' uit de Engelse stad Kingston upon Hull.

Na een betoverende kampioenenexpositie de avond ervoor, werden zondag het WK en het Kids Statues Festival gehouden. Voor het kampioenschap hadden 111 deelnemers zich in prachtige uitdossingen opgesteld in de binnenstad en op het Kennemerbolwerk. Drommen mensen vergaapten zich aan hen. "Het was echt een grote menigte, steeds veel opstoppingen bij de diverse beelden en dat was ontzettend leuk om te zien", zei een Nederlandse deelneemster enthousiast.

Anderson Farah en de andere juryleden genoten ook, maar het hoge niveau maakte hun taak wel heel lastig. "Dit was écht een uitdaging. De mensen waren zó goed! Je merkte ook hoe enthousiast het publiek was. En voor ons de uitdaging om één van hen te kiezen. Nou dat was niet makkelijker hoor!"

De winnende professionele act werd 'Three in a boat', een creatie van Andy Train, Arabella Murray-Nag en Thomas Stee. De drie bundelden hun krachten ter promotie van 'Hull Maritime', een vierjarig project om twee historische schepen en diverse historische maritieme schatten van Hull te restaureren. Als havenwerker, visser en walvisvaarder brengen ze een hommage aan de trotse maritieme historie van hun stad. In Hull zijn een hit, maar in Alkmaar hadden ze de dag van hun leven. "Absoluut geweldig, heel erg bedankt. Dit was het beste weekend ooit", zei Andy Train tegenover Alkmaar Centraal. "We vinden het geweldig hier, dank jullie". De titel en de geldprijs van 2.000 euro lijken voor hen slechts een bonus op een fantastische ervaring.

Ook de deelnemers aan het Kids Statues Festival hadden de tijd van hun leven. Alleen de verkleedpartij vonden ze al mooi. "De kleding is leuk, je mag het zelf schminken, het is gewoon geweldig". En dan was er ook nog eens veel bekijks. "Sommige kinderen vonden het best wel spannend en dachten dat het echt was, en sommigen vonden het een beetje apart. En heel veel mensen vonden het leuk."

De nummers twee en drie van het WK waren De Evacuatie en Street Dancer. In de categorie amateurs won Achilles en Harry Potter's Magic greep de kinderprijs. De aanmoedingsprijs voor kinderen ging naar Studiebol.
Pin It
Bekeken: 2234x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/