Judoka Dylan van der Kolk heeft in zijn eerste seniorenjaar direct een goede aansluiting gemaakt in het internationale seniorencircuit. Afgelopen zaterdag in Malaga werd de Alkmaarder vijfde in de -66 kg klasse tijdens zijn eerste senioren European Cup.

Dylan hij won de eerste ronde overtuigd. De Tsjech Dvoracek moest aftikken na een verwurging. De tweede ronde versloeg hij de Engelsman Caldwell met een mooie schouderworp, en de derde ronde door drie straffen van de Italiaan Angelo. In de kwartfinale had Dylan een zwaar gevecht met de Italiaan Accogli, maar na de reguliere vijf minuten maakte hij tijdens de verlenging een o-uchi-gari (beenhaak) en scoorde daarmee een wazari (half punt).

Tijdens de halve finale moest de Alkmaarder het opnemen tegen een zware concurrent uit zijn juniorentijd. De Fransman Gobert werd Europees juniorenkampioen en derde op het WK junioren. De strijd werd voor beide judoka’s een uitputtingsslag. Tot ver in de verlenging stond het twee tegen twee straffen. Helaas voor Dylan kreeg hij een derde straf tegen de latere kampioen en restte hem de strijd om het brons. Die strijd ging verloren vanwege een goede score van de Italiaan Gaggiano, waardoor hij vijfde werd. Een vijfde plek in zijn eerste jaar als senior geeft aan dat hij naar de top in de seniorencircuit kan doorgroeien.
Pin It
Bekeken: 1758x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/