Hogeschool Inholland Alkmaar gaat onderzoek doen naar duurzame innovaties. Zo wordt gekeken naar het verduurzamen van vakantieparken, het vrijmaken van capaciteit op het elektriciteitsnet voor nieuwe bedrijven en de isolatiewaarde van biologische bouwmaterialen. De provincie stelt drie jaar lang 150.000 euro per jaar beschikbaar voor ontwikkeling van vier tot zes showcases en haalbaarheidsstudies.

Gedeputeerde Ilse Zaal over het project: "Dit doen wij om samenwerking te stimuleren tussen bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs. Zo levert het hoogwaardige leermomenten op voor studenten. Ook moeten de projecten de regionale impact ten aanzien van innovatie, arbeidsmarkt en klimaatopgave vergroten". De eerste projecten starten deze maand, aangejaagd door een onderzoeker vanuit Inholland en met deelname van minimaal twee bedrijven.

Vertegenwoordigers van Inholland, New Energy Coalition, de provincie en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) hebben inzendingen voor het project beoordeeld en er tot nu toe drie geselecteerd om mee aan de slag te gaan. Katrin Tazelaar, manager Onderzoek bij Inholland en voorzitter van beoordelingscommissie: "De energietransitie biedt vele kansen. Daarom is er in Noord-Holland Noord een Centre of Expertise (CoE) ontwikkeld waarin bedrijven en onderwijs samenwerken aan onderzoek met betrekking tot duurzame energie. Vanuit de verschillende lectoraten van de hogeschool worden onderzoeken ten aanzien van de klimaatopgave ondergebracht in het CoE. Met dit CoE kunnen we het innovatiepotentieel in de regio verhogen, zowel voor ondernemers als voor (toekomstige) medewerkers door onderzoeken te starten die grote impact kunnen hebben op de energietransitie."

Een van de uitdagingen die worden opgepakt is om in de wijde regio capaciteit op het volle elektriciteitsnet vrij te maken, zodat toch weer nieuwe grootverbruikers kunnen worden aangesloten. Liander kreeg niet genoeg bedrijven bij elkaar om piekbelastingen enigszins te spreiden. Inholland waagt een nieuwe poging, samen met ONHN, New Energy Coalition, Glastuinbouw Nederland, LTO-Nederland, Firan en GreenPorts. Daarbij wordt ook gekeken of overschot aan opgewekte stroom bij één bedrijf kan worden omgezet in waterstof, om vervolgens te verhandelen.
Pin It
Bekeken: 1495x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/