De bewoners van De Opvang in de Alkmaarse binnenstad krijgen een nieuw onderkomen aan de Pettemerstraat 39. De gemeente richt hier een nieuw sociaal pension in, waar het Leger des Heils dag en nacht zorg en begeleiding zal bieden. De opvanglocatie voor mensen met een complexe hulpvraag opent op 1 januari voor een proefperiode van twee jaar.

Opvang B.V. heeft de huur voor het sociaal pension aan de Van den Bosschstraat opgezegd en sluit op 1 januari de deuren. Door gebrekkig onderhoud van de vastgoedeigenaar werd de situatie onhoudbaar. Om te voorkomen dat de kwetsbare bewoners op straat komen te staan is samen met de organisatie per persoon naar goede alternatieven gezocht. Voor een deel is al andere huisvesting gevonden. De zeventien overgebleven bewoners komen te wonen boven de zorg- en hulporganisatie Reakt. Met Reakt zijn afspraken gemaakt over onder andere de inrichting en toezicht.

“We mogen als samenleving nooit mensen opgeven. Daarom is het goed dat er extra zorg en begeleiding komt door het Leger des Heils. Dit kan deze groep mensen net helpen hun leven meer stabiliteit en richting te geven", aldus zorgwethouder Joël Voordewind. Wethouder vastgoed Robert te Beest vult aan: "Dit is een nieuwe start voor een sociaal pension voorziening in Alkmaar. Ook deze mensen laten we niet in de kou staan. We gebruiken ons vastgoed zo goed mogelijk en zetten in op intensieve samenwerking met vele partijen. Een optimale inrichting en goede samenwerking kan zorgen voor een blijvend veilige omgeving en moet het mogelijk maken dat iedereen kan werken aan zijn of haar herstel."

De ervaringen vanuit de proefperiode worden meegenomen bij de realisatie van een nieuw (permanent) sociaal pension op 1 januari 2025. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 3544x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/