De Alkmaarse gebroeders Yannick en Dylan van der Kolk zijn afgelopen weekend Nederlands judokampioen geworden in de gewichtsklassen onder 66 en onder 81 kilogram. Namens Topsport van der Kolk presteerde ook juniore Annick Baas goed, maar ze eindigde wel net naast het podium in de klasse onder 63 kg.

De 21-jarige Dylan is eerstejaars senior, maar werd in 2019 al eens vijfde tussen de senioren. Dit jaar stoomde hij met gemak langs die positie. De zoon van de Alkmaarse talententrainer en ex-judoka Tom van der Kolk mocht de achtste finale overslaan. Daarna eindigde zijn kwartfinale halverwege de reguliere tijd abrupt met een mooie schouderworp. In de halve finale won hij vlak voor het eind met een offerworp en net als de kwartfinale, won Dylan de finale halverwege de tijd met een schouderworp.

De 24-jarige Yannick heeft al vijf medailles behaald op NK's voor senioren, maar vooral brons en nul goud. Hij beproefde zijn geluk in opnieuw een hogere gewichtsklasse en dat wierp zijn vruchten af. Ook Yannick kon meteen naar de kwartfinales en pakte daarna in drie partijen het goud.

Annick Baas nam als 19-jarige junior deel aan het damestoernooi in de categorie -63 kg. Ze vocht zich sterk naar de halve finale en was daarin de betere judoka, maar door een fout kwam ze een half punt achter te staan en daar kwam ze niet meer overheen. In de herkansing verloor ze vervolgens ook, waardoor ze vijfde werd.

Linda Agterberg verloor haar eerste partij in de categorie -52 kg en strandde daarna ook in haar eerste herkansingsronde, waarmee verderop uiteindelijk nog brons gewonnen kan worden.
Pin It
Bekeken: 1644x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/