De Alkmaarse binnenstad is zondag op zijn kop gezet met meer dan 100 muzikale en theatrale optredens. Op de laatste dag van de herfstvakantie organiseerde Theater De Vest haar jaarlijkse evenement 'Vest in de Stad'. Ruim 30 creatieve solisten en groepen verzorgden optredens en presenteerden interactieve installaties in de winkelstraten en bij de winkeliers binnen.

De Vest presenteert Vest in de Stad als een 'inspirerende kruisbestuiving tussen cultuur en commercie'. Dans, muziek en acrobatiek, het was allemaal te zien tijdens het shoppen.

Wie de Hema aan de Langestraat bezocht trof daar Actic met 'Hamsterrad', een looprad waarmee stroom kan worden opgewekt voor een platenspeler. Jong en oud kan een favoriete plaat uitkiezen om af te spelen. De uitdaging is om constant de juiste te snelheid te lopen of te rennen. Jasper van Roden van Actic: "Deels is het mensen een beetje bewust maken van stroom opwekken, hoe zwaar het kan zijn, maar deels ook gewoon... spelende mens. Mensen willen gewoon spelen, het is niet alleen voor kinderen, volwassenen vinden het ook leuk."

Gershwin Bonevacia gaf even verderop voordrachten in Van der Meulen’s Boekhandel. Dankzij zijn dyslexie is hij een vindingrijke woordkunstenaar. "Een hele fantastische dichter", vindt een moeder op pad met drie kinderen. "Ik vond het heel mooi en een beetje... inténs..."

Een stel shoppers was ook erg te spreken over Vest in de Stad: "Moeten ze meer doen, het is heel gezellig!"

 
Pin It
Bekeken: 1533x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/