Vanaf dinsdag 1 november verruimt het Leger des Heils de openingstijden van ruim 100 buurthuiskamers in Nederland. Bij Bosshardt in Alkmaar is dan twee uurtjes langer open: van 09:00 tot 17:00 uur. Het initiatief is vooral gericht op mensen die de verwarming uit laten vanwege de energiekosten, maar iedereen is welkom. De stichting vraagt bedrijven, scholen, buurthuizen, verenigingen en kerken om ook warme ruimten beschikbaar te stellen.

Het Leger des Heils vraagt aandacht voor mensen die dusdanig krap zitten dat ze de verwarming uit laten. "Het gaat om verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen", wijdt woordvoerder Menno de Boer uit. "Bij de buurthuiskamers is iedereen welkom."

"Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken", vult kapitein / bestuursvoorzitter Harm Slomp aan. "Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen. Vanaf 1 november gaan de ruim honderd buurthuiskamers minimaal vijf dagen open. Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten."

Meer op warmekamers.nl.
Pin It
Bekeken: 1509x
https://ee.itk.ac.id/data/