Na een zware periode had dit een droomjaar moeten worden voor het verloofde vrachtwagenduo Angelo en Esmée. Maar tijdens hun gezamenlijke rit door Oostenrijk krijgt de 25-jarige man uit Alkmaar een hartaanval. Hij wordt sinds drie weken in coma gehouden in een ziekenhuis in Wenen, met zijn verloofde en familie aan zijn zijde. Om de kosten voor het verblijf in Oostenrijk te kunnen dekken, is zijn tante een doneeractie gestart. "Het is een wonder als hij er weer helemaal bovenop komt."

Dat vertelt zijn tante Tanja Nijssen uit Hoogwoud. Haar neef keek erg uit naar zijn huwelijk, en samenwonen in Waddinxveen met zijn verloofde en medetrucker Esmée. De ellende van een paar jaar geleden, toen er een gezwel (paraganglioom, red.) in zijn nek weg werd gehaald, lijkt hij achter zich te kunnen laten.

"Angelo en Esmée zijn allebei hoteldebotel van vrachtwagens", zegt Tanja. "Sinds februari rijden ze samen op één vrachtwagen. Hun droom was om samen met de vrachtwagen door Europa te trekken. Maar het is nog maar de vraag of dat ooit nog gaat gebeuren..." Want sinds dinsdag 4 oktober staat het leven van Angelo, zijn verloofde Esmée en zijn familie opnieuw volledig op zijn kop. Tijdens een rit met de vrachtwagen in Oostenrijk krijgt Angelo enorm last van een druk op zijn borst. Het blijkt dat hij opnieuw een hartaanval heeft. Sinds die dag is hij in levensgevaar en wordt hij door artsen in coma gehouden.

Aanvankelijk wordt hij naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Oostenrijk gebracht, maar na een aantal onderzoeken en overleg is besloten om hem per traumahelikopter naar het University Hospital van Wenen over te brengen. Hier ligt hij op de Intensive Care.

Artsen vermoeden dat de klachten voor tachtig procent zijn toe te schrijven aan de uitzaaiing van het gezwel, dat eerder uit zijn nek werd weggehaald. Zo'n uitzaaiing komt in héél zeldzame gevallen voor. Als hij het redt wordt Angelo, door artsen uit heel Europa en zelfs uit de Amerikaanse staat Texas, geopereerd om het gezwel weg te halen. "Dit is een zeer risicovol gebeuren en de afloop is dan ook heel onzeker", vertelt Tanja over de mogelijke operatie. "Het zit allemaal heel gecompliceerd in elkaar."

Op dit moment ligt Angelo aangesloten op een hart-long machine en heeft hij nierdialyse. Hij is vooralsnog te zwak om geopereerd te worden. "Zijn hart heeft heel hard moeten werken, voordat hij klachten kreeg. Daarnaast produceert het gezwel hormonen, die zijn hele lichaam in de war schoppen. De artsen hopen dat hij, door hem in coma te houden, aan kan sterken."

Zijn familie en verloofde Esmée zijn momenteel ook in Oostenrijk. Hier verblijven ze in een hotel, om bij Angelo te zijn en hem te kunnen bezoeken. Vanwege de hoge hotelprijzen zit de familie op een uur afstand van het ziekenhuis. Per keer mag er maar één iemand bij hem zijn, en hoogstens tien minuten per persoon. Ook zorgen de geldende coronamaatregelen ervoor dat de familie dagelijks getest moet worden.

"Vlak voor hij in slaap werd gebracht heeft Angelo gelukkig nog contact gehad met Esmée, z'n zus en zijn ouders. Vandaag zit de familie er drie weken, en ze hebben geen idee hoe lang het nog gaat duren." Dagelijks ontvangt Tanja meerdere app-berichten van haar zus, de moeder van Angelo. "Zo liet ze gisteren weten dat de artsen nog iets gaan proberen om zijn hart aan te laten sterken. Het is horror, de situatie waarin we zitten. De onzekerheid is voor iedereen slopend. Dit gun je niemand."

Om haar neef en familie een hart onder de riem te steken heeft Tanja Nijssen een doneeractie opgezet. Met het geld dat gedoneerd wordt, kan de familie alle kosten met betrekking tot het verblijf daar dekken, en eventueel ook andere onvoorziene kosten later.

De doneeractie werd zondag gestart en inmiddels is meer dan de helft van het streefbedrag opgehaald. De teller staat op het moment van schrijven op meer dan 12.500 euro. Zeker 450 mensen hebben een bedrag gedoneerd. "Het is hartverwarmend om te zien dat er zo veel mensen meeleven", zegt Tanja daarover. "Ik heb van tevoren met mijn zus overlegd of we dit mogen doen. Het trieste verhaal komt op deze manier toch in de openbaarheid. Maar ze hebben er mee ingestemd."

Het doet de familie dan ook erg goed dat zoveel mensen een donatie hebben gedaan. "Ze zijn er ondersteboven van. Dat de actie zoveel effect heeft en dat er heel veel mensen zijn die meeleven. Dat doet ze heel erg goed, ondanks deze klotesituatie. Het geeft ook een soort van verlichting. Ze hebben geen idee hoe lang het nog gaat duren. En het is nog maar de vraag of Angelo er bovenop kan komen."
Pin It
Bekeken: 2820x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/