Fractievoorzitter Victor Kloos van OPA stelt vandaag vragen over het standpunt van het Alkmaarse College ten aanzien van de zogenaamde 'dwangwet'. De landelijke overheid wil de bevoegdheid van het lokale bestuur sterk inperken waar het gaat om de opvang van asielzoekers. Het zijn dan niet langer de gemeenteraden en colleges die beslissen of en hoeveel asielzoekers in een gemeente opgevangen worden, maar er wordt vanuit Den Haag een aantal asielzoekers toegewezen aan een gemeente.

Het vorige Alkmaarse college verzette zich tegen deze wet, maar het huidige college staat er wel achter. "Daarmee zet het college feitelijk een streep door de bevoegdheden van de raad", zo laat Kloos weten. "De gemeenteraad heeft er niets meer over te zeggen en wij balen er van dat gemeenten steeds meer een uitvoeringsloket worden van de landelijke overheid. We vragen ons ook af of het feit dat er zo weinig Alkmaarse wethouders in het college zitten hier aan heeft bijgedragen. Buigt het college zich naar de wensen van de landelijke partijen?"

Kloos vind het standpunt van het college sowieso bijzonder omdat de beslissing om van asielopvang een speerpunt te maken in Alkmaar al eerder is genomen. Hij wil daarom weten waarom het college dit standpunt inneemt en of het meer asielzoekers wil opvangen dan conform de landelijke spreiding nodig is.
Pin It
Bekeken: 1787x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/