De bus pakken is voor velen in de Alkmaarse wijk Vroonermeer-Noord niet echt een interessante optie. De wijk is een kilometer lang en vanaf het zuidelijke puntje is het 300 meter wandelen naar bus 4 aan de Multatulilaan. Vanaf het meeste noordelijke punt is het 700 meter lopen naar de bus 10 in Sint Pancras. Aanpassing van buslijnen lijken niet in de planning te zitten. De VVD-fractie stelt het college van B&W vragen.

VVD-raadslid Christiaan Peetoom en commissielid Willem Peters vragen zich waarom er geen buslijn door of langs Vroonermeer-Noord. Ze vinden de situatie onwenselijk, vooral voor ouderen en schoolgaande kinderen, en vragen het college om met de wijk in overleg te gaan over een betere busverbinding. De VVD'ers opperen om buslijn 4 door de nieuwe wijk heen te laten rijden, of er in ieder geval een lus te leggen.

Het zou de wijkbewoners al 200 meter wandelen schelen als buslijn 4 een halte krijgt aan De Kraakman. Aan de noordzijde zou een andere buslijn over De Helling kunnen worden gelegd.

Saillant detail is dat VVD Alkmaar zeven maanden terug nog coalitiepartner was, met een wethouder in het college. Vroonermeer-Noord bestaat al langer. Christiaan Peetoom: "Even voor de duidelijkheid: de provincie bepaalt met Connexxion de buslijnen. We kunnen wel onze invloed uitoefenen, maar een wethouder in het college hebben is hier niet zo relevant. Sowieso zijn er altijd veel onderwerpen, en dit is wat nu onze aandacht kreeg". De VVD'ers werden getagd door iemand die via Twitter zijn beklag deed over de buslijnenkwestie.
Pin It
Bekeken: 2214x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/