Filmhuis Alkmaar organiseert van woensdag 2 tot en met zondag 6 november de derde editie van Filmfestival Alkmaar met een uitgebreid en gevarieerd programma. Het Panoramaprogramma bestaat uit 24 films. De films vormen een mix waarmee gelachen, gehuild, gehuiverd of gezwijmeld kan worden.

Er zijn nieuwe films van gevestigde filmmakers zoals The Banshees en Inisherin. Ook is er volop ruimte voor 'feelgood movies'. De openingsfilm van het festival is Close, de tweede productie van Belgisch filmwonder Lukas Dhont. Daarnaast zijn er een Turks focusprogramma, een Godard retrospectief en allerlei extra’s, zoals een inleiding, masterclass en een nagesprek. Behalve in Filmhuis Alkmaar worden dit jaar ook films vertoond in HAL 25 en bij PCC Oosterhout.

Natuurlijk zijn er tijdens het festival drankjes en hapjes te koop. Nieuw dit jaar is dat HAL25 een maaltijd aanbiedt voor 12,50 euro.

Filmtickets kosten 11,50 euro, inclusief thee of koffie. Een passe-partout kost 60 euro en geeft vier dagen lang toegang tot het volledige programma zonder drankjes. Een dagkaart kost 35 euro exclusief drankjes. Meer info en tickets via: filmfestivalalkmaar.nl.Β 
Pin It
Bekeken: 1013x