Alkmaar Brass is tiende geworden bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen die vrijdag en zaterdag werden gehouden in Utrecht. Samen met tien anderen streed de Alkmaarse brassband om de winst in de vierde divisie.

Al maanden waren de Alkmaarse muzikanten druk aan het repeteren. "Het niveau is echt heel hoog", vertelde dirigent Alexander Zwaan eerder. "Je speelt niet voor je oma die het allemaal wel prima vindt."

Bij een brassband speelt het orkest alleen op koperen blaasinstrumenten aangevuld met slagwerkers. Voor de Alkmaarders was het de eerste keer dat ze meededen aan het Nederlands kampioenschap. "Eigenlijk wilden we vorig jaar al meedoen vanwege ons 25-jarig jubileum, maar de wedstrijd werd toen vanwege corona afgelast."
Pin It
Bekeken: 1196x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/