Maandag is een hercontrole uitgevoerd bij een boerderij in het Alkmaarse buitengebied waar wantoestanden met dieren waren geconstateerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deed de hercontrole samen met de politie. Wijkagent Mark Krom schrok van wat hij zag: "Behalve vier dode schapen onder kadaverkap troffen we aantal erg zieke en verwaarloosde schapen. Eén schaap overleed direct bij onze binnenkomst. Triest". Er is direct ingegrepen, proces-verbaal volgt nog.

Het voorval doet denken aan de trieste situatie op een zorgboerderij in Grootschermer. Daar werden in januari zes dode en tien ernstig verwaarloosde Schotse Hooglanders aangetroffen. Nog geen twee jaar nadat de eigenaren al waren veroordeeld vanwege slechte dierverzorging.

De NVWA wil echter niet vertellen om welke boerderij het gaat en wat er precies aan de hand is omdat een strafrechtelijk onderzoek loopt. Woordvoerder Bart Fortuin:  "Zodra dit onderzoek is afgerond gaat het dossier naar het Openbaar Ministerie. Een officier van justitie beslist dan hoe de zaak verder gaat. Over lopende strafzaken doen we nooit mededelingen."
Pin It
Bekeken: 2882x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/