De tijdelijke huurders in de Oostwijk van Koedijk moeten binnen drie maanden weg, ondanks dat hun woningen niet meer worden gesloopt en er - voor zover ze weten - nog geen nieuwe plannen zijn. Afgelopen vrijdag liet woningcorporatie Woonwaard hen weten dat ze geen verlenging krijgen. Vanwege regeltjes.

"We staan straks gewoon op straat", zegt huurder Marguerite van Lozanne tegen mediapartner NH Nieuws. "We wisten wel dat het een tijdelijk contract was, maar we hadden niet gedacht dat we er zo snel uit moesten."

Bij elkaar 30 van de 38 woningen aan de Schoolstraat en de Burgemeester W. Kooimanstraat zijn vooroorlogs en verouderd. De gemeente wilde nieuwbouw en in de tussentijd kon Woonwaard leegstandscontracten verlenen. Maar buurtbewoners kwamen in verzet omdat het om historisch relevant erfgoed zou gaan. De gemeente ging uiteindelijk overstag.

Nu blijkt dat de vergunning voor tijdelijke bewoning niet kan worden verlengd, juist omdat de plannen zijn omgegooid. Tussen twee vergunningen op basis van een andere reden moet een minimale termijn van 5 jaar zitten. Dat zijn de regels. En dus blijft 2 februari de deadline.

Het nieuws kwam hard binnen bij de tijdelijke bewoners. "Ja stress, het geeft heel veel stress. Want, waar moet je naartoe?", vraagt Marguerite zich af. Ze was er op voorbereid dat tijdelijk ook écht tijdelijk is, maar voor zover ze weet zijn er nog geen concrete plannen voor haar huisje. "Hoezo mogen we dan niet wat langer blijven?"

Volgens woordvoerder Nel de Hoop van de bewonerscommissie is er weldegelijk al een bestemming voor de huizen met een leegstandcontract. "Deze zullen worden verkocht". Wanneer is alleen nog de vraag. De vaste huurders zullen na een mogelijke renovatie gewoon kunnen blijven.
Pin It
Bekeken: 1839x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/